Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 În timp ce Elon Musk investeşte zeci de milioane de dolari pentru Trump, angajaţii lui donează masiv pentru Kamala Harris

În timp ce Elon Musk investeşte zeci de milioane de dolari pentru Trump, angajaţii lui donează masiv pentru Kamala Harris

Trump, Musk - profimedia
Elon Musk şi Donald Trump. Sursa foto: Profimedia Images
de Mihai Paul    |    19 Sep 2024   •   11:01

Miliardarul Elon Musk l-a susținut pe fostul președinte republican Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, dar angajații din grupul său companii donează în mare parte rivalei democrate Kamala Harris.

Angajații de la Tesla au contribuit cu 42.824 de dolari la campania prezidențială a lui Harris, față de 24.840 de dolari la campania lui Trump, potrivit OpenSecrets, o organizație non-profit non-partizană care urmărește contribuțiile de campanie din SUA și datele de lobby.

 Totuşi, sumele sunt infime faţă de numărul de 142.000 de angajaţi pe care îi are Tesla, media donaţiilor per angajat fiind de 3.02 dolari pentru Harris şi 1.5 dolari pentru Trump.

Angajații companiei de rachete a lui Musk, SpaceX, au donat 34.526 de dolari lui Harris, față de 7.652 de dolari lui Trump. Angajații platformei de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, au donat 13.213 dolari lui Harris, față de mai puțin de 500 de dolari lui Trump.

Deși cifrele sunt relativ mici pentru strângerea de fonduri pentru campanie, ele indică înclinații politice contrare cu cele ale lui Musk.

Miliardarul american a decis chiar să finanţeze campania lui Trump, anunţând un fond de 45 de milioane de dolari pe lună pentru un comitet de susţinere, conform The Wall Street Journal.

 Musk l-a impulsionat pe Trump pe platforma X și a respins ideile de stânga ca fiind un "virus al minții".
Musk l-a susținut pe președintele Joe Biden în 2020, dar de atunci a virat spre dreapta. Trump a spus că, dacă va câștiga alegerile din 5 noiembrie, îl va numi pe Musk să conducă o comisie guvernamentală.

Datele OpenSecrets includ donații de la angajații și proprietarii companiei și de la membrii apropiați ai familiilor acestor persoane. Legile de finanțare a campaniilor interzic companiilor să doneze campaniilor federale.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Trump harris Alegeri SUA
Citește mai multe din Alegeri SUA 2024
» Vezi toate știrile din Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close