Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Evreii care o votează pe Kamala Harris ”ar trebui să își facă un control la cap”, spune Donald Trump

Evreii care o votează pe Kamala Harris ”ar trebui să își facă un control la cap”, spune Donald Trump

donald trump getty images
Donald Trump o atacă dur pe Kamala Harris. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    13 Aug 2024   •   13:31

Orice evreu care o votează pe Kamala Harris la alegerile prezidențiale din SUA ar trebui să își ”facă un control la cap”, i-a spus luni candidatul republican, Donald Trump, lui Elon Musk, într-un interviu pe platforma X. 

Fostul președinte american a fost invitat să discute cu CEO-ul SpaceX despre campania sa, care a fost afectată încă de la început de probleme tehnice. 

Trump a condamnat-o dur pe Kamala Harris, numind-o „nebuna de extremă stânga”, scrie jpost.com.

El a criticat, de asemenea, poziția ei față de Israel, spunând că este „anti-Israel și și-a ales tot o persoană de extremă stânga anti-Israel” drept partener, referindu-se la Tim Walz.

Vorbind despre impactul administrației Biden-Kamala asupra Orientului Mijlociu, Trump a spus că Harris nu este bună nici pentru israelieni, nici pentru palestinieni și că „Biden a făcut ceva părea imposibil, a făcut ca ambele părți să îl urască”.

Exprimându-și simpatia pentru Israel, care se așteaptă la un atac iranian, Trump a adăugat: „Israelul se așteaptă la un atac în seara asta sau mâine, începând cu 100 de rachete sau poate chiar cu 1000 de rachete Iron Dome”.

„Dacă ești evreu sau dacă ești pro-Israel, și o votezi pe Kamala, ea este mai rea decât Biden, iar Biden a fost rău, dar dacă o votezi, ar trebui să ”îți faci un control la cap”, i-a spus Trump lui Musk.

El a vorbit pe larg despre „axa răului”, capabilă să atace cu bombe nucleare, referindu-se la Iran, China, Rusia și Coreea de Nord.

Trump a spus că modul lui de a gestiona Iranul ar însemna că nu vor exista niciun fel de probleme.

”Am spus Chinei că, dacă va cumpăra petrol din Iran, totul este despre petrol, nu va face niciun fel de afaceri cu Statele Unite”, susține el.

Referindu-se la masacrul din 7 octombrie, Trump a spus că, dacă ar fi fost președinte, „Israelul nu ar fi fost niciodată atacat”.

El a menționat, de asemenea, dorința sa de a construi propriul dom de fier al SUA, spunând: „Vom avea cel mai bun dom de fier din lume. De ce să nu avem un dom de fier? Israelul are unul. Avem nevoie de protecție”.

×
Citește mai multe din Alegeri SUA 2024
» Vezi toate știrile din Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close