Antena 3 CNN Externe Elon Musk se duce la mitingul convocat de Donald Trump în locul unde urma să fie asasinat

Elon Musk se duce la mitingul convocat de Donald Trump în locul unde urma să fie asasinat

Elon Musk ?i Donad Trump
Lui Elon Musk i s-a promis un post în cadrul noii administrații americane în cazul în care Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2024.Sursă foto: Hepta
de A.I.    |    05 Oct 2024   •   12:21

Elon Musk intenționează să participe, sâmbătă, la mitingul lui Donald Trump din Butler, Pennsylvania, unde fostul președinte a evitat la limită asasinarea în luna iulie a acestui an, scrie The Guardian.

„Voi fi acolo pentru a vă susține!”, a replicat multi-miliardarul la o postare făcută de Trump pe platforma X, în care liderul republican anunța că se întoarce pe terenul de la Butler Farm.

Decizia lui Trump de a organiza mitingul în același loc în aer liber vine după ce în SUA s-a creat o controversă publică în jurul deficiențelor de securitate de care a dat dovadă Secret Service, agenția însărcinată cu protecția actualilor și foștilor președinți ai SUA.

Aceste deficiențe i-au permis atentatorului Thomas Matthew Crooks să se furișeze pe un acoperiș de la periferia târgului.

Crooks, în vârstă de 20 de ani, l-a rănit la urechea dreaptă pe fostul președinte, l-a ucis pe un civil din mulțime, Corey Comperatore, și a rănit grav alte două persoane, înainte de a fi lichidat de lunetiștii federali.

Trump și campania sa au indicat că vor transforma mitingul de pe 5 octombrie într-o "întoarcere triumfală" pentru fostul președinte.

Familia lui Corey Comperatore va participa la miting, împreună cu cei răniți de atentator, au declarat Trump și staff-ul său de campanie.

„Ceea ce veți vedea în Butler sunt acea forță și acel leadership pe care căutăm cu disperare să le aducem înapoi la Casa Albă. Cred că va fi un miting emoționant”, a declarat Lara Trump, soția lui Eric Trump, fiul candidatului republican.

Secret Service anticipează că vor participa 60.000 de oameni

Secret Service estimează că participarea la miting va fi de circa 60.000 de persoane. Presa locală a scris că vor participa între 15.000 și 100.000 de oameni.

De la evenimentul din 13 iulie, Donald Trump a încercat să speculeze politic și electoral faptul că a supraviețuit atentatului.

Imaginea sa imediat după împușcături, înconjurat de agenți Secret Service, cu sânge pe față, pumnul ridicat și strigând "Fight!" ("Luptați"), a făcut înconjurul lumii și a devenit un reper foto clasic în controversa publică ce a urmat atacului.

„L-am avut pe Dumnezeu de partea mea”, a spus Trump. El a acuzat administrația Biden că i-a refuzat în mod intenționat resursele corespunzătoare de securitate, împiedicându-l astfel să se adreseze mulțimilor mari și ajutând-o implicit pe adversara sa, Kamala Harris.

„Nu mi-au putut oferi niciun ajutor. Și sunt foarte supărat, pentru că ceea ce fac ei este să intervină în alegeri”, s-a plâns el într-un interviu pentru postul conservator Fox News.

Totuși, securitatea în jurul liderului republican a fost întărită după atentatul din Butler și după aparenta tentativă de la clubul său de golf din Florida, de luna trecută.

Oficialii locali și-au exprimat încrederea în ceea ce privește securitatea la evenimentul de sâmbătă, pe care Elon Musk l-a calificat în mod anticipat drept "istoric".

Recent, Donald Trump a anunțat că multi-miliardarul fondator al Tesla și SpaceX va conduce o „comisie pentru eficientizarea guvernului” dacă republicanul ajunge, din nou, la Casa Albă.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close