Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Donald Trump, din nou în pericol. Cine este Ronald Syvrud, omul care a amenințat că îl va ucide pe candidatul republican

Donald Trump, din nou în pericol. Cine este Ronald Syvrud, omul care a amenințat că îl va ucide pe candidatul republican

Ronald Syvrud Cochise County Sherrif s Office
Cine este Ronald Syvrud, omul care a amenințat că îl va ucide pe Donald Trump. Foto: Cochise County Sherrif s Office
de L.D.    |    23 Aug 2024   •   09:46

Un bărbat din Arizona, căutat pentru presupuse amenințări la adresa fostului președinte Donald Trump, a fost arestat, conform forțelor de ordine, citate de CNN.

Ronald Syvrud, acuzat că a amenințat că îl va ucide pe Trump în mai multe postări pe rețelele sociale în ultimele săptămâni, a fost reținut joi după-amiază, în comitatul Cochise, a declarat Carol Capas, ofițer de informații publice al comitatului. Trump se afla joi în comitat, unde a susținut un discurs la granița dintre Statele Unite și Mexic.

Mesaje de amenințare pe rețelele sociale

Biroul Șerifului din comitatul Cochise a declarat că a fost informat marți despre un mesaj amenințător pe rețelele sociale adresat lui Trump. 

O a doua postare amenințătoare la adresa lui Trump a fost postată miercuri, conform autorităților. Capas a refuzat anterior să dezvăluie pe ce platformă au fost făcute amenințările.

Biroul șerifului a declarat că „localizarea acestui individ a fost o prioritate”, având în vedere vizita lui Trump în zonă. „Informațiile obținute au dus la o locație posibilă în zona St. David, iar mai multe unități au fost desfășurate la acea locație,” a comunicat biroul șerifului.

Syrud a fost reținut de poliție

Syvrud a fost „reținut fără incidente” sub două capete de acuzare pentru amenințări legate de postările pe rețelele sociale, precum și un mandat de arestare dintr-un comitat vecin pentru nerespectarea obligației de a se înregistra ca agresor sexual, a spus biroul șerifului.

Echipa fostului președinte a fost informată de forțele de ordine despre căutarea bărbatului înainte ca acesta să ajungă la graniță, a declarat o sursă pentru CNN.

Alexandria Worley, purtătoarea de cuvânt a Serviciului Secret al SUA, a declarat pentru CNN că agenția investighează acest caz. „Serviciul Secret al SUA investighează toate amenințările împotriva protejaților noștri. Deoarece aceasta este o investigație în curs, nu putem comenta mai mult în acest moment,” a spus Worley.

Bărbatul de 66 de ani era căutat pe baza mai multor mandate, inclusiv pentru acuzații de conducere sub influența alcoolului (DUI), fugă de la locul unui accident și nerespectarea obligației de a se înregistra ca agresor sexual, a spus biroul șerifului în comunicatul de presă de pe Facebook. Syvrud este rezident al orașului Benson, Arizona, la aproximativ 50 de mile sud-est de Tucson, se menționează în comunicat.

„Am auzit că este periculos, dar am o treabă de făcut”

Întrebat despre bărbatul care ar fi făcut amenințări împotriva sa în timpul discursului său la graniță, Trump a spus că nu era la curent că Serviciul Secret îl investiga pe bărbat, dar „nu e foarte surprins.”

„Am auzit că este periculos, dar am și o treabă de făcut… Nu am auzit despre asta. Probabil au vrut să-mi ascundă,” a spus Trump. „Am auzit că a fost periculoasă această călătorie, au fost câțiva oameni care chiar nu au vrut să o fac”, a mai spus el.

Trump, protejat cu sticlă antiglonț

Serviciul Secret a început să consolideze echipa de securitate a lui Trump și plănuiește să-l protejeze cu sticlă antiglonț la mitingurile de campanie, după tentativa de asasinat asupra lui Trump la mitingul de luna trecută, din Butler, Pennsylvania, a declarat săptămâna trecută un oficial de rang înalt pentru CNN.

Syvrud este în custodie „în așteptarea unei noi judecări,” a comunicat biroul șerifului. 

×
Citește mai multe din Alegeri SUA 2024
» Vezi toate știrile din Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close