Antena 3 CNN Externe Cine e JD Vance, vicepreședintele anunțat de Trump. A fost dușmanul său în 2016 și se opune ajutorului militar pentru Ucraina

Cine e JD Vance, vicepreședintele anunțat de Trump. A fost dușmanul său în 2016 și se opune ajutorului militar pentru Ucraina

profimedia-jd vance
Donald Trump a anunțat că senatorul de Ohio, JD Vance, îi va fi vicepreședinte dacă va câștiga un nou mandat. Foto: Profimedia Images
de Robert Kiss    |    15 Iul 2024   •   23:02

Fostul președinte Donald Trump l-a ales pe senatorul din Ohio, JD Vance, drept partener în campania pentru un nou mandat, a anunțat Trump luni pe rețelele sociale. 

După o lungă deliberare și gândire și având în vedere calitățile extraordinare ale celorlalți, am decis că persoana cea mai potrivită pentru a-și asuma funcția de vicepreședinte al Statelor Unite este senatorul JD Vance”, a scris Trump pe Truth Social.

Vance a apărut în ultimele luni drept unul dintre cei mai vizibili apărători ai fostului președinte. Aliații l-au lăudat ca fiind o voce articulată a mișcării conservatoare populiste care a construit o relație personală puternică cu Trump și fiul său, Donald Trump Jr., iar Vance va fi probabil un câine de atac feroce și dispus în campania care va urma, scrie The Hill. 

Vance, în vârstă de 39 de ani, a avut o ascensiune rapidă pe arena politică.

Este originar din Ohio, s-a înrolat în Marină și a absolvit Facultatea de Drept din Yale. El a câștigat atenția națională cu memoriile sale, „Hillbilly Elegy”, care au descris educația și istoria familiei sale, cum a trăit în sărăcie și a oferit perspectivele sale despre clasa muncitoare albă și despre cauzele și efectele insecurității economice.

Vance a câștigat un loc la Senat în 2022, prima sa candidatură pentru o funcție politică și a apărut rapid ca o față a Noii Dreapte și a mișcării MAGA din Congres. Deși a lucrat la numeroase acte legislative, el este cel mai bine cunoscut în Senat ca o voce principală care se opune ajutorului suplimentar al SUA pentru Ucraina în războiul acesteia împotriva Rusiei.

Vance l-a criticat puternic pe Trump în timpul campaniei din 2016, numindu-l „nociv” și „reprobabil”, dar a vorbit public despre modul în care Trump l-a cucerit în timpul primului său mandat la Casa Albă. Trump l-a susținut în cele din urmă pe Vance într-o cursă aprigă disputată în 2022. 

Senatorul a fost primul candidat la vicepreședinție care a participat la procesul penal al lui Trump din New York și apare adesea pe rețele precum CNN și CBS News pentru a-l apăra pe fostul președinte în chestiui controversate.

Senatorul are, de asemenea, legături puternice cu Silicon Valley, oferindu-i lui Trump un potențial impuls de strângere de fonduri în ceea ce se conturează a fi o campanie extrem de costisitoare.

Vance este căsătorit și are trei copii mici. Dacă va fi ales, Vance va avea 40 de ani la momentul depunerii jurământului și ar fi una dintre cele mai tinere persoane care a preluat vreodată vicepreședinția.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close