Antena 3 CNN Externe Biden a cerut ca Robert F. Kennedy să fie protejat de Serviciile Secrete, după tentativa de asasinare a lui Trump

Biden a cerut ca Robert F. Kennedy să fie protejat de Serviciile Secrete, după tentativa de asasinare a lui Trump

robert f kennedy jr getty
Kennedy și echipa sa au fost hipersensibili la siguranța sa în calitate de candidat din cauza asasinării unchiului său, președintele John F. Kennedy | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    15 Iul 2024   •   23:32

Președintele american Joe Biden a solicitat ca Robert F. Kennedy Jr, candidat independent la Casa Albă, să beneficieze de protecția Secret Service, a anunțat secretarul pentru Securitate Internă al SUA, Alejandro Mayorkas, în urma tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump, relatează AFP.

„În lumina evenimentelor din acest weekend, preşedintele mi-a cerut să lucrez cu Secret Service pentru a asigura protecţia lui Robert Kennedy Jr.", a declarat Alejandro Mayorkas.

El a recunoscut luni că tentativa de asasinat împotriva fostului președinte și candidat republican la Casa Albă, Donald Trump, a avut loc din cauza unei „breșe" de securitate, notează EFE.

Secret Service din SUA, responsabilă și de securitatea lui Donald Trump, se subordonează direct departamentului condus de Mayorkas.

"DHS a primit cererea de protecție și o va examina cu atenția cuvenită", a declarat duminică un purtător de cuvânt al DHS. "Procesul de revizuire se bazează pe o evaluare amănunțită a amenințării Secret Service și pe o recomandare din partea unui comitet consultativ bipartizan al Congresului. În cele din urmă, pe baza acestei evaluări și a recomandării comitetului consultativ, secretarul ia o decizie."

Kennedy și echipa sa au fost hipersensibili la siguranța sa în calitate de candidat din cauza asasinării unchiului său, președintele John F. Kennedy, și a tatălui său, senatorul Robert F. Kennedy, care a fost ucis în timpul campaniei electorale în 1968.

Acum, după ce Trump a fost împușcat în plină zi la un miting de campanie în Pennsylvania, aceste îngrijorări sunt amplificate atât de democrați, cât și de republicani.

Jared Polis, guvernatorul statului Colorado, un democrat, a scris pe X că guvernul federal ar trebui „să asigure imediat protecția serviciilor secrete" pentru Kennedy. Rep. Ruben Gallego (D-Ariz.) a scris pe X: „Trebuie să sporim protecția serviciilor secrete pentru toți candidații la președinție, inclusiv pentru Robert Kennedy Jr."

Reps. Mike Lawler (R-N.Y.) și Ritchie Torres (D-N.Y.) au declarat că intenționează să introducă un proiect de lege care ar oferi protecție „sporită" din partea Secret Service pentru Kennedy, Trump și președintele Joe Biden. Punchbowl News a raportat pentru prima dată această mișcare.

„Securitatea lor este primordială pentru securitatea națiunii noastre și a democrației noastre", a declarat Lawler.

Daniel Lippman și Kelly Garrity au contribuit la acest raport.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close