Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Armata americană va ajuta la protecţia candidaţilor la alegerile prezidenţiale din SUA 2024. Anunțul Pentagonului

Armata americană va ajuta la protecţia candidaţilor la alegerile prezidenţiale din SUA 2024. Anunțul Pentagonului

soldat american cladirea capitoliului washington
Soldan american în fața Capitoliului din Washington. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    30 Aug 2024   •   10:40

Pentagonul a anunţat joi că va participa la protecţia principalilor candidaţi la alegerile prezidenţiale americane pentru a sprijini Secret Service, însărcinat cu protecţia marilor personalităţi politice, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Această decizie intervine la mai bine de o lună de la tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump, pe 13 iulie în Pennsylvania, un eşec răsunător pentru Secret Service, care a constrâns-o pe şefa acestuia să demisioneze 10 zile mai târziu.

"Ministerul Apărării va oferi protecţie suplimentară" până la alegerile din noiembrie şi probabil până la ceremonia de învestire din ianuarie 2025, a declarat presei purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh.

Ministrul Lloyd Austin a răspuns favorabil unei cereri din partea ministerului având în subordine Secret Service, a adăugat ea.

Pe 13 iulie, fostul preşedinte a fost rănit la ureche de focuri de armă care au făcut, de asemenea, un mort şi doi răniţi printre participanţii la mitingul de la Butler, în nord-estul ţării. Imaginile lui Donald Trump, cu sângele curgând pe faţă şi cu pumnul ridicat, au făcut înconjurul lumii.

Consecinţele acestui fiasco în domeniul securităţii au continuat săptămâna trecută, potrivit presei, cu trimiterea în concediu administrativ a cel puţin cinci agenţi ai Secret Service.

×
Citește mai multe din Alegeri SUA 2024
» Vezi toate știrile din Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close