Antena 3 CNN Externe Alegeri legislative anticipate în Macedonia

Alegeri legislative anticipate în Macedonia

Alegeri legislative anticipate în Macedonia
01 Iun 2008   •   09:28

După o campanie electorală marcată de violenţe, alegătorii macedoneni sunt aşteptaţi la urne pentru a vota în cadrul alegerilor legislative anticipate. Macedonia trece printr-o perioadă dificilă, după ce a înregistrat un eşec în încercarea sa de a adera la NATO. La urne sunt aşteptaţi aproximativ 1,7 milioane de alegători , iar măsurile de securitate au fost sporite pentru a se evita incidentele violente.

1.540 de candidaţi îşi dispută cele 120 de locuri în Parlamentul de la Skopje. Alegerile sunt monitorizate de 464 de observatori internaţionali şi peste 5.000 de observatori locali. În sondajele efectuate înainte de scrutinul de duminică partidul de orientare conservatoare condus de Nikola Gruevski era creditat cu peste 30% din intenţiile de vot şi speră să capete o majoritate absolută în Parlament.

Totuşi, înainte de alegeri, 21% dintre votanţi au declarat că nu s-au decis încă cu privire la opţiunea lor electorală, în timp ce aproape 20% au declarat că nu se vor prezenta deloc la vot.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close