Antena 3 CNN Externe Cele mai mari alegeri din lume. Prim-ministrul indian Narendra Modi își declară victoria: „Astăzi este o zi glorioasă”

Cele mai mari alegeri din lume. Prim-ministrul indian Narendra Modi își declară victoria: „Astăzi este o zi glorioasă”

Modi a făcut aceste remarci într-un discurs la sediul Partidului Bharatiya Janata (BJP) din New Delhi.

profimedia-modi alegeri india
narenda modi fericit dupa alegeri
de Robert Kiss    |    04 Iun 2024   •   19:05

Prim-ministrul indian Narendra Modi și-a declarat, marți, victoria la alegerile generale uriașe din țară, în timp ce voturile continuă să fie numărate, potrivit CNN. Modi a făcut aceste remarci într-un discurs la sediul Partidului Bharatiya Janata (BJP) din New Delhi.

„Astăzi este o zi glorioasă... Alianța Națională Democrată (NDA) urmează să formeze guvernul pentru a treia oară, suntem recunoscători oamenilor”, a spus Modi.

„Aceasta este o victorie pentru cea mai mare democrație din lume. Aceasta este o victorie a loialității țării față de constituție, o victorie pentru cei 1,4 miliarde de oameni ai Indiei”, a mai spus premierul indian.

Susținătorii i-au aruncat petale de trandafir liderului indian în timp ce acesta se îndrepta spre scenă. Aceștia au scandat „Modi! Modi! Modi!” în timp ce prim-ministrul indian își susținea discrusul.

Rezultatele provizorii sugerează că partidul lui Modi ar putea fi nevoit să se bazeze pe partenerii de coaliție pentru a forma un guvern. Acești parteneri includ zeci de partide din Alianța Democrată Națională, un grup condus de BJP, care este la putere din 2014.

Deși rezultatele finale nu au fost încă anunțate, alianța lui Modi este pe cale să câștige 272 de locuri, conform site-ului Comisiei Electorale, numărul minim necesar pentru a forma un guvern. Rezultatele complete sunt așteptate în următoarele ore.

×
Subiecte în articol: alegeri india Narendra Modi India
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marine Le Pen promite că va reduce ajutorul pentru Ucraina
x close