Antena 3 CNN Externe Alegeri în Italia. Berlusconi, favorit pentru funcţia de premier. Ramona Bădescu candidează şi ea

Alegeri în Italia. Berlusconi, favorit pentru funcţia de premier. Ramona Bădescu candidează şi ea

Alegeri în Italia. Berlusconi, favorit pentru funcţia de premier. Ramona Bădescu candidează şi ea
13 Apr 2008   •   10:36

Italienii sunt chemaţi duminică şi luni la vot, pentru alegerile legislative anticipate. Sondajele îl prezintă în postura de favorit pe liderul partidului de dreapta, Silvio Berlusconi, care ar putea obţine astfel cel de-al treilea său mandat de premier. Fostul primar al Romei, Walter Veltroni, cu orientare de centru-stânga, are şi el însă şanse să ajungă viitor premier. Asta în condiţiile în care formaţiunile celor doi candidaţi se află la mică distanţă una de cealaltă, în sondaje, şi este puţin probabil ca vreuna dintre ele să obţină majoritatea parlamentară.

Berlusconi şi Veltroni nu sunt singurii candidaţi la funcţia de premier. Pe listă se mai află înscrişi încă 30 de candidaţi, din tot atâtea formaţiuni politice. Analiştii spun că scrutinul este departe de a avea un final previzibil. Şi aceasta pentru că mulţi dintre alegători sunt hotărâţi să dea o palmă clasei politice de la Roma, pe care o acuză că a creat un adevărat haos. Italienii nu mai au încredere în politicienii lor şi peste 30% din electorat este indecis.

Alegerile legislative anticipate au fost organizate în urma demisiei din ianuarie a premierului Romano Prodi. Guvernul Prodi a suferit o criză internă în Coaliţie, după mai puţin de doi ani de guvernare. Urnele de vot se vor închide luni, la ora 15:00.

Şi imigranţii români pot vota în cadrul acestor alegeri. Unii s-au înscris chiar pe listele consiliilor locale. Actriţa Ramona Bădescu este candidat pentru funcţia de consilier la Primăria Romei pe listele unei formaţiuni de dreapta. Vedeta regretă că sunt prea puţini români înscrişi pe liste. ?Eu aş vrea ca toţi românii care sunt aici să îşi exprime punctul lor de vedere, să nu se plângă dupa aceea că nimeni nu îi ajută, că nimeni nu îi susţine?, a spus Ramona Bădescu.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close