Antena 3 CNN Externe Al-Quaida plănuia un 11 septembrie în Germania

Al-Quaida plănuia un 11 septembrie în Germania

Al-Quaida plănuia un 11 septembrie în Germania
05 Sep 2007   •   17:27

Trei suspecţi de terorism, afiliaţi al-Qaida, plănuiau un 11 septembrie în Germania. Cei trei, arestaţi marţi de poliţia germană, plănuiau un atac masiv asupra instalaţiilor militare americane din Germania, dar şi a barurilor şi restaurantelor frecventate de americani. Suspecţii, doi germani şi un turc, vizau o bază americană, dar şi aeroportul din Frankfurt, în cadrul celui mai grav atentat pus la cale vreodată în Germania.

Procurorul general federal, Monika Harms (foto), a anunţat că teroriştii au fost arestaţi chiar în ziua în care au început să fabrice explozibili, cu ajutorul unor materiale similare celor utilizate la atentatele din Londra, din 2005.

Procurorul a adăugat că această operaţiune reprezintă una dintre cele mai grave tentative de atentat de pe teritoriul german. Autorităţile federale au reacţionat însă cu promptitudine.

Autorităţile de la Bruxelles se arată şi ele îngrijorate de riscul crescut al atacurilor teroriste în spaţiul comunitar. „Toate informaţiile arată că riscul unor noi atacuri teroriste continuă să fie mare. Trebuie să fim recunoscători că autorităţile statelor membre au fost capabile să prevină un număr mare de atentate. Vorbesc despre Spania, Italia, Belgia, Marea Britanie şi, acum, Germania”, a declarat Franco Frattini, comisar pentru Justiţie.

Cei trei suspecţi de terorism au fost trimişi în faţa Curţii Federale de Justiţie din Karlsruhe. Arestaţii aparţineau unei celule germane a mişcării islamiste „Jihadul Uniunii Islamice”, şi erau în „legătură strânsă” cu al-Qaida. Au fost antrenaţi în tabere din Pakistan şi au reuşit să obţină 680 de kilograme de peroxid de hidrogen pentru a fabrica explozibili.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close