Antena 3 CNN Externe Al-Qaida, mai puternică cu "secretele mujahedinilor"

Al-Qaida, mai puternică cu "secretele mujahedinilor"

Al-Qaida, mai puternică cu "secretele mujahedinilor"
06 Iul 2007   •   18:44

Organizaţia teroristă al-Qaida a pus la punct un program sofisticat de codificare a mesajelor sale pentru a securiza comunicarea din cadrul grupării. Informaţia a fost publicată de jurnaliştii francezi de la cotidianul Le Figaro. Aceştia mai scriu că această măsură reprezintă o condiţie indispensabilă pentru succesul campaniei de atentate teroriste.

Potrivit Le Figaro, reţeaua teroristă condusă de Osama bin Laden ar fi pus la cale un program sofisticat care permite securizarea mesajelor în limba arabă, transmise prin intermediul reţelelor electronice. Denumit ?secretele mujahedinilor?, acest program va fi folosit abia de anul următor pe site-urile operate de organizaţia teroristă. Experţii spun că acest sistem securizat garantează anonimatul utilizatorilor săi.

Mai mult, pentru a evita interceptările serviciilor secrete americane, al-Qaida şi-a perfecţionat, de asemenea, sistemul de criptare a mesajelor telefonice prin intermediul unor coduri sofisticate. Jurnaliştii francezi spun că este vorba despre mesaje disimulate în imagini care sunt extrem de dificil de decriptat. Aceste măsuri au fost luate după mai multe eşecuri ale Al-Qaida. Potrivit unui oficial francez din cadrul serviciilor de securitate, citat de cotidianul Le Figaro, ?al-Qaida întâmpină în acest moment dificultăţi de comunicare?.

De exemplu în Algeria sau în Irak, autorităţile au arestat numeroşi membri ai reţelei care aveau asupra lor scrisori destinate militanţilor de pe teren şi al căror conţinut a fost dezvăluit. În consecinţă, al-Qaida a recurs la transmiterea de mesaje orale prin intermediul unor mesageri de încredere, mai dezvăluie publicaţia franceză.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close