Antena 3 CNN Externe Al-Qaida din Irak - aproape decapitată

Al-Qaida din Irak - aproape decapitată

Al-Qaida din Irak - aproape decapitată
16 Feb 2007   •   09:23

Liderul grupării Al-Qaida în Irak a fost rănit, iar principalul său adjunct a fost ucis, într-o confruntare cu forţele de poliţie irakiene. Potrivit unei surse din cadrul Ministerului irakian de Interne, incidentele au izbucnit pe drumul ce leagă oraşele Fallujah şi Samarra. Informaţiile survin în contextul în care forţele americane şi irakiene au lansat operaţiunea de amploare menită să restabilească ordinea în Bagdad.

Armata americană nu a comentat deocamdată informaţiile. Mai ales că responsabilii americani au anunţat eronat, în luna octombrie, că Al-Masri a fost eliminat. Autorităţile irakiene au precizat doar că trupul lui Al-Majamiai se află în custodia poliţiei, fără a da informaţii despre ceea ce s-a întâmplat cu liderul terorist.

Al-Masri, cunoscut şi ca Abu Hamza al-Muhajer, este un cetăţean de origine egipteană care i-a succedat iordanianului Abu Musab Al-Zarqawi la conducerea aripii irakiene a Al-Qaeda. Al-Zarqawi a fost ucis de trupele americane în iunie anul trecut. Potrivit Ministerului de Interne irakian, Al-Masri este suspectat de implicare în peste 2.000 de atacuri cu maşină-capcană, în care au murit cel puţin 6.000 de irakieni, în ultimii doi ani.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close