Antena 3 CNN Externe Al-Qaida cheamă pakistanezii la răscoală împotriva lui Musharraf (VIDEO)

Al-Qaida cheamă pakistanezii la răscoală împotriva lui Musharraf (VIDEO)

Al-Qaida cheamă pakistanezii la răscoală împotriva lui Musharraf <font color=red>(VIDEO)</font>
12 Iul 2007   •   08:25

Al-Qaida îi cheamă pe pakistanezi la răscoală împotriva preşedintelui Pervez Musharraf, ca ripostă la asaltul asupra fanaticilor islamişti baricadaţi în Moscheea Roşie din Islamabad. Armata a preluat controlul asupra întregului complex al moscheei, după lupte care au durat mai bine de 24 de ore şi au făcut peste 80 de morţi.

Într-un mesaj audio pe Internet, ?numărul doi? din Al-Qaida, Ayman al Zawahiri, îl acuză pe preşedintele Musharraf că urmăreşte, pur şi simplu, ?nimicirea Islamului în Pakistan?. ?Singura voastră salvare este războiul sfânt, Jihad. Nici alegerile măsluite, nici politica, nici târguielile cu criminalii nu vă pot salva?, afirmă Zawahiri, adresându-se pakistanezilor. El îi îndeamnă să-i sprijine pe talibanii din Afganistan, ?deoarece jihadul din Afganistan este poarta spre mântuire pentru întreaga regiune?.

Islamiştii pakistanezi nu au aşteptat chemarea lui Zawahiri pentru a manifesta împotriva asaltului de la Moscheea Roşie. Demonstranţii au cerut ?moartea? preşedintelui Musharraf, pe care l-au acuzat că se îndreaptă împotriva clericilor musulmani doar pentru a face pe placul Americii.

La rândul său, Musharraf a participat la funeraliile unor soldaţi ucişi în lupte şi i-a vizitat la spital pe răniţi. El va prezenta astăzi ?o nouă strategie împotriva extremismului şi terorismului?, într-un discurs către naţiune. Preşedintele a ordonat asaltul împotriva moscheei după mai bine de o săptămână de confruntări violente cu islamiştii înarmaţi, baricadaţi în incintă împreună cu zeci de femei şi copii.

Numeroşi rebeli au fost ucişi, în frunte cu liderul lor, un cleric radical. Opoziţia pakistaneză din exil se teme că operaţiunea va stimula extremismul şi i-ar putea chiar aduce pe islamişti la putere.

APELUL LUI ZAWAHIRI CĂTRE PAKISTANEZI:  

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close