Antena 3 CNN Externe Al Qaida ar putea avea tabere de antrenament în România

Al Qaida ar putea avea tabere de antrenament în România

Al Qaida ar putea avea tabere de antrenament în România
13 Noi 2007   •   14:07

O informaţie surprinzătoare, că Al Qaida ar putea avea tabere de antrenament în România, a apărut într-un ziar din Italia. Cotidianul ?Il Secolo? susţine că în cursul unei anchete desfăşurate de comandamentul operativ special al poliţiei din Genova a fost interceptată o discuţie a doi suspecţi de terorism de origine tunisiană. Aceştia menţionau existenţa acestor tabere de antrenament pe teritoriul României, unde luptătorii islamişti învaţă să folosească dispozitivele explozive. Cei doi au fost reţinuţi împreună cu alţi 18 suspecţi, într-un raid, la 6 noiembrie şi se află în arestul poliţiei italiene, scriu jurnaliştii italieni.

Cei trei cetăţeni străini, Kamel Abbachi, Mourad Boussaha şi Abdul Baset Suwalem, suspectaţi de poliţia italiană că ar avea legături cu reţeaua teroristă al-Qaida şi despre care se spune că ar avea domiciliul în Galaţi, nu sunt în evidenţa autorităţilor locale, conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei.

SRI susţine că nu deţine date şi nu a primit nici un fel de semnalare care să ateste existenţa unor tabere de antrenament Al Qaida în România, însă, încă din 2002, "a identificat şi monitorizat activ conexiunile din România ale unei reţele de criminalitate transfrontalieră, cu relevanţă în plan terorist".

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close