Antena 3 CNN Externe Al-Qaida antrenează terorişti minori pentru atentate asupra Marii Britanii

Al-Qaida antrenează terorişti minori pentru atentate asupra Marii Britanii

Al-Qaida antrenează terorişti minori pentru atentate asupra Marii Britanii
05 Noi 2007   •   18:12

Al-Qaida antrenează minori pentru comiterea de atentate pe teritoriul Marii Britanii. Avertismentul a fost lansat de MI5, serviciile de informaţii interne de la Londra. Potrivit directorului agenţiei, numărul persoanelor implicate în activităţi teroriste pe teritoriul Regatului a depăşit 2.000, iar unii dintre suspecţi nu au mai mult de 15 ani. Este cea mai mare ameninţare pe care o are de înfruntat MI5, de la înfiinţarea sa, în urmă cu aproape un secol.

Şeful MI 5 a avertizat că reţeaua teroristă a început să recruteze, în ultima perioadă, numeroşi copii. Teroriştii sunt pe cale de a radicaliza, îndoctrina şi antrena tineri vulnerabili, în vederea comiterii de atentate, a mai spus responsabilul. Minori cu vârste de 15 sau 16 ani sunt implicaţi din ce în ce mai des în activităţi teroriste. Şi comploturile teroriste sunt în creştere. Oficialii britanici mai avertizează că atacurile teroriste care au vizat Regatul nu reprezintă comploturi ale unor celule independente, ci au fost puse la cale de reţeaua Al-Qaida.

În anii trecuţi, atentatele erau planificate în zone tribale din Pakistan. În prezent, însă, comploturile sunt puse la cale în regiunile din vestul Africii, în special în Somalia, unde Al-Qaida încearcă să îşi stabilească noi celule. Marea Britanie a fost şi anul acesta ţinta unor comploturi teroriste. Două maşini-capcană au fost descoperite şi dezamorsate, la 29 iunie, la Londra. O zi mai târziu, un vehicul a intrat în plin în terminalul aeroportului din Glasgow şi a luat foc.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close