Antena 3 CNN Externe Al-Qaeda. 100.000 de dolari recompensă pentru uciderea unui caricaturist suedez

Al-Qaeda. 100.000 de dolari recompensă pentru uciderea unui caricaturist suedez

Al-Qaeda. 100.000 de dolari recompensă pentru uciderea unui caricaturist suedez
15 Sep 2007   •   16:53

Nişte desene care îl înfăţişează pe profetul Mohamed realizate de caricaturistul suedez Lars Vilks i-au înfuriat pe teroriştii musulmani. Liderul unei grupări irakiene afiliate reţelei teroriste al-Qaida a oferit 100.000 de dolari recompensă pentru uciderea artistului şi a ameninţat cu atacuri asupra marilor companii suedeze.

?De acum înainte, anunţăm îndemnul la vărsarea sângelui lui Lars, care a îndrăznit să ne insulte Profetul. În timpul acestei luni, anunţăm un premiu de 100.000 de dolari pentru persoana care îl va ucide pe criminalul infidel?, a declarat Abu Omar al-Baghdadi, liderul autoproclamatului Stat islamic în Irak, într-o înregistrare audio, ce durează aproximativ 30 de minute, publicată sâmbătă pe internet. El a adăugat că ?recompensa va creşte la 150.000 de solari, dacă el va fi omorât ca un miel?.

Şi editorul ziarului care a publicat desenele lui Lars face parte dintre ţintele teroristului, pe capul acestuia punând o recompensă de 50.000 de dolari. Desenul înfăţişează capul profetului Mahomed ataşat unui un corp de câine, în virtutea a ceea ce caricaturistul a numit libertatea de exprimare. Ţări musulmane printre care Iranul, Pakistanul sau Afganistanul şi-au exprimat dezacordul faţă de caricaturi.

Edvard Unsgaard, purtătorul de cuvânt al premierului suedez, a refuzat să comenteze cu privire la ceea ce el a calificat drept ?o problemă a poliţiei?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close