Antena 3 CNN Externe Al Gore ar putea alege câştigătorul dintre Obama si Clinton

Al Gore ar putea alege câştigătorul dintre Obama si Clinton

Al Gore ar putea alege câştigătorul dintre Obama si Clinton
18 Feb 2008   •   09:55

Fostul vicepreşedinte al SUA, laureat al premiului Nobel pentru Pace, în 2007, ar putea fi personajul-cheie care să medieze lupta electorală dintre Hillary Clinton, fosta Primă Doamnă, şi Barack Obama.

E posibil ca Al Gore să negocieze o rezoluţie în cazul în care alegerile primare se încheie fără un câştigător. Respectivul candidat al Partidului Democrat ar trebui ales la convenţia partidului din august, unde, cel mai probabil, taberele vor fi la fel de împărţite.

Al Gore îşi doreşte să rămână neutru pentru a putea avea opţiunile deschise, precizează ?New York Times?. Dacă lupta dintre Obama şi Clinton nu se va încheia printr-o departajare consderabilă, câştigătorul va fi ales de cei 796 de ?superdelegaţi?, din convenţie.

Există persoane care cred în existenţa unui acord secret între cei doi contracandidaţi, ceea ce ar duce la ignorarea dorinţei a milioane de alegători. Republicanii ar putea fi avantajaţi, întrucât au deja un favorit, pe John McCain.

Nu se ştie exact rolul lui Gore în toată această campanie, ţinând cont de relaţia politică tumultoasă cu familia Clinton. Fostul vicepreşedinte l-a acuzat, în anul 2000, pe Bill Clinton că a fost mai implicat în campania soţiei sale pentru Senat, decât în campania prezidenţială. Al Gore a pierdut, astfel, prezidenţialele îm favoarea lui George W. Bush.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close