Antena 3 CNN Externe Agresori sexuali castraţi legal în Cehia

Agresori sexuali castraţi legal în Cehia

1 minut de citit Publicat la 15:41 14 Iul 2007 Modificat la 15:41 14 Iul 2007
Agresori sexuali castraţi legal în Cehia
Un euro-observator pe probleme de tortură şi-a exprimat îngrijorarea şi rezervele faţă de folosirea castrării ca tratament pentru agresorii sexuali în Republica Cehă. Comisia pentru prevenirea torturii şi-a manifestat deasemenea preocuparea faţă de castrarea chimică şi a cerut luarea unor măsuri de protecţie mai serioase.

Consiliul Europei a solicitat ca cei condamnaţi să-şi dea consimţământul pentru procedura de castrare. Guvernul Ceh susţine că această procedură se aplică respectând legile în vigoare şi că în acest an se va discuta o îmbunătăţire a legislaţiei privind pedepsele aplicate agresorilor sexuali.

În raportul său despre Republica Cehă, Comisia pentru prevenirea torturii a atras atenţia asupra folosirii castrării, atât chirurgical cât şi chimic, în cazul agresorii sexuali condamnaţi, toţi cei condamnaţi în astfel de cazuri care au fost trimişi să urmeze tratament psihiatric, şi-au dat acceptul să li se aplice procedura de castrare chimică. Comisia pune în discuţie aşa-zisul consimţământ al condamnaţilor puşi să aleagă între castrare şi şedere permanentă într-un ospiciu.

În Italia, procedura de castrare chimică şi chirurgicală a fost propusă drept pedeapsă pentru agresorii sexuali ca măsură de protecţie a vieţii şi sănătăţii publice,în urma unei serii de violuri comise de imigranţi. Ministrul italian de Interne Giuseppe Pisanuhas nu este de acord ca politica privind imigranţii să fie modificată.

Doctorii din Franţa au început să aplice castrarea chimică pentru un număr de 48 de agresori sexuali recidivişti pentru a-i împiedica să atace din nou. Condamnaţii care şi-au ispăşit pedeapsa pentru agresiune sexuală au acceptat să fie castraţi şi participă la acest proiect ca voluntari.

Guvernul francez speră ca tratamentul, deja valabil în Suedia, Germania, Danemarca şi Statele Unite, să ajute la scăderea numărului de cazuri de agresiune sexuală. Numai în Franţa numărul agresorilor sexuali a crescut de şapte ori în ultimii 20 de ani, aproape un sfert din prizonierii francezi fiind agresori sexuali, iar trei sferturi dintre aceştia au agresat minori.

Antena3.ro

Citiţi articolul complet pe BBC News

×
x close