Antena 3 CNN Externe Afganistan: Programul premierului britanic schimbat după ?complot de asasinat?

Afganistan: Programul premierului britanic schimbat după ?complot de asasinat?

Afganistan: Programul premierului britanic schimbat după ?complot de asasinat?
11 Iun 2010   •   03:51

 

Premierul britanic David Cameron a fost forţat să abandoneze o vizită la baza britanică din Afganistan după ce armata a descoperit un complot de a-l asasina.
Premierul era în zbor spre baza britanică din provincia Helmandcând au fost interceptat apeluri telefonice între insurgenţi talibani , ce sugerau planuri de a doborî un elicopter.
Cameron sosise la Kabul, joi, înainte de a zbura spre baza Camp Bastion. De acolo, el a vizitat o serie de proiecte în dezvoltare şi forţe de securitate britanice şi afgane.
După un proiect agricol, Cameron plecase spre ShahzadlângăLashkar Gar, baza a 80 de soldaţi. În timpul zborului de doar 15 minute, comandanţii militari au decis să anuleze vizitarea bazei
Decizia a fost luată urmare a interceptării două apeluri telefonice separate în zonă, ce sugerau doborârea unui elicopter cu un VIP ce urma să vină la Shazhad.
La începutul săptămânii,un elicopter american s-a prăbuşit în Helmandprovâcând decesul celor patru membri ai echipajuluiTalibanii susţin că au doborât aparatul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: David Cameron razboiul din Afganistan
Cele mai noi știri
Parteneri
x close