Antena 3 CNN Externe Afganistan. Cei doi ostatici germani au fost ucişi

Afganistan. Cei doi ostatici germani au fost ucişi

Afganistan. Cei doi ostatici germani au fost ucişi
21 Iul 2007   •   11:32

Rebelii din Afganistan au anunţat că i-au ucis pe cei doi germani pe care i-au luat ostatici miercuri. Execuţia primului captiv a fost anunţată azi dimineaţă de un purtător de cuvânt al talibanilor. În urmă cu aproximativ o oră, acesta a spus că şi cel de-al doilea german a fost ucis, la expirarea ultimatumului dat guvernelor de la Berlin şi Kabul. Deocamdată nu există dovezi care să ateste execuţia ostaticilor, decât o declaraţie prin telefon a purtătorul de cuvânt al talibanilor, Yussuf Ahmadi.

"L-am ucis pe unul dintre ostaticii germani. Şi cel de-al doilea va fi ucis, dacă autorităţile afgane sau germane nu ne contactează până la ora 13.00", declarase acesta în prima parte a dimineţii.

Talibanii ceruseră autorităţilor afgane şi germane să-i contacteze în această dimineaţă, pentru a negocia soarta captivilor.

Germanii au fost răpiţi împreună cu cinci afgani, dintr-o zonă situată la o sută de kilometri sud de capitala Kabul. Cei doi cetăţeni germani, Ruediger D. şi Rudolf B., sunt ingineri în construcţii şi lucrează pentru o companie germano-afgană şi la momentul răpirii se întoarceau dintr-o vizită la barajul Band-e-Sultan. Ruediger D. ar fi putut deceda vineri din cauza diabetului de care suferea. El ar fi solicitat medicamentele necesare, dar acestea nu au ajuns la timp sau nu au ajuns deloc.

Se pare că printre ostaticii afgani răpiţi odată cu cei doi germani se numără şi fratele unui înalt oficial din cadrul Parlamentului afgan. Ostaticul face parte dintr-un influent trib paştun din regiunea Helmand şi este bănuit că ar avea relaţii cu traficanţii de opiu.

Celula de criză de la Berlin consideră că răpirea îl viza, de fapt, pe demnitarul al cărui frate este ţinut ostatic, şi că germanii au fost răpiţi doar din întâmplare.

Presa germană a sugerat că de fapt răspunzători pentru răpiri nu ar fi talibanii, ci membri ai unui trib simpatizant cu organizaţia fundamentalistă.

UPDATE: Guvernul afgan dezminte informaţiile furnizate de talibani, susţinând că unul dintre germani a murit în urma unei crize cardiace, iar celălalt ar fi încă în viaţă.

Antena3.ro

Citiţi articolul 2 GERMANI ŞI 5 AFGANI, MEMBRI ONU, RĂPIŢI ÎN AFGANISTAN

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close