Antena 3 CNN Externe Aeroporturi paralizate, şosele închise şi curse feroviare suspendate din cauza ninsorilor abundente. Iarnă în toată regula în vestul continentului

Aeroporturi paralizate, şosele închise şi curse feroviare suspendate din cauza ninsorilor abundente. Iarnă în toată regula în vestul continentului

Aeroporturi paralizate, şosele închise şi curse feroviare suspendate din cauza ninsorilor abundente. Iarnă în toată regula în vestul continentului
de O.P.    |    13 Mar 2013   •   06:04

 Mai multe ţări din Vestul Europei se luptă cu un neaşteptat val de ninsori abundente, însoţite de vânt puternic şi polei. Aeroportul din Frankfurt a fost închis, trenurile de mare viteză au îngheţat în gări iar guvernul francez a mobilizat armata pentru a curăţa zăpada de pe şosele. În Franţa, Germania, Belgia sau Marea Britanie, traficul aerian, cel feroviar şi cel rutier au fost date peste cap de ninsorile la care nu se mai aştepta nimeni acum, în pragul primăverii.

Pe aeroportul Orly din Paris, un avion a derapat, după aterizare, pe pista acoperită de polei. Nimeni nu a fost rănit, dar incidentul a sporit haosul, după ce sute de zboruri fuseseră deja anulate sau întârziate.

Şi în Germania, aeroportul din Frankfurt, al treilea ca mărime din Europa, a fost închis din cauza ninsorilor abundente.

Situaţia nu a fost mai bună nici pe şosele. La nord de Frankfurt, o autostradă a fost închisă după o ciocnire în lanţ, din fericire fără victime, în care au fost implicate peste 100 de vehicule.
Pe şoselele din Marea Britanie, serviciile de intervenţie rapidă au răspuns la sute de apeluri de ajutor din partea şoferilor blocaţi pe autostrăzi.

La rândul său, Belgia a înregistrat un record: peste 1600 de kilometri de blocaje pe şosele. Cursele feroviare Eurostar dintre Paris, Bruxelles şi Londra, pe sub Canalul Mânecii, au fost suspendate.




×
Subiecte în articol: ninsoare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close