Antena 3 CNN Externe AEP va deschide două secții de votare în Bucureşti pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova

AEP va deschide două secții de votare în Bucureşti pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova

urna de vot alegeri prezidenţiale si referendum republica moldova
Alegerile prezidențiale în Republica Moldova vor avea loc la data de 20 octombrie 2024. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    17 Oct 2024   •   19:12

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că duminică va găzdui, în sediul său din strada Eugeniu Carada nr. 1, Sectorul 3, două secţii de votare organizate de către Ambasada Republicii Moldova în România pentru alegerile prezidenţiale şi referendumul privind parcursul european al Republicii Moldova, transmite Agerpres. 

Totodată, cetăţenii moldoveni aflaţi în Bucureşti vor putea să îşi exercite dreptul de vot duminică la secţia de votare care va fi organizată în incinta clădirii din strada Stavropoleos nr. 6, Sectorul 3, precizează un comunicat al AEP transmis joi.

În acest context, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a subliniat dorinţa părţii române de consolidare a dialogului instituţional în domeniul electoral cu Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova şi de dezvoltare a cooperării în domeniul administrării alegerilor şi a referendumurilor, mai arată sursa citată. 

Maia Sandu le cere moldovenilor să se mobilizeze la votul pentru aderarea la UE: „Turul doi la referendum nu va fi”

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a îndemnat, joi, pe moldoveni să participe la referendumul de modificare a Constituţiei, astfel încât aceasta să prevadă aderarea la Uniunea Europeană, avertizându-i că nu vor avea o a doua șansă să-și exprime opțiunea pentru parcursul european al țării lor: „Turul doi la referendum nu va fi”, a spus președinta moldoveană.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Maia Sandu a atras atenţia că referendumul de duminică nu va avea un al doilea tur, astfel încât electoratul nu ar trebui să rateze şansa europeană a Moldovei.

„Pe 20 octombrie vom decide ce fel de ţară vrem să fie Moldova. De voi, de chişinăuieni, depinde dacă Moldova şi Chişinăul vor arăta ca ţările şi oraşele europene pe care le vizităm. Turul 2 la referendum nu va fi. Chişinău, pe 20 octombrie, cere 2 buletine şi votează. Pentru oraş, pentru Moldova!”, a scris președinta Maia Sandu.

În același timp, într-un mesaj transmis tinerilor, preşedinta Republicii Moldova a explicat că procesul de votare durează doar trei minute şi că „ţara nu mai are timp să aştepte".

„Eşti tânăr şi crezi că ai timp. Ţara ta, însă, nu mai are timp să aştepte. Părinţii tăi s-au săturat să aştepte. Durează mai puţin să mergi la o secţie de vot decât să aşteptăm încă 3 decenii să aderăm la lumea liberă şi dezvoltată”, a spus Sandu.

×
Parteneri
x close