Antena 3 CNN Externe Adunarea Națională din Franța a respins ambele moțiuni de cenzură privind reforma pensiilor

Adunarea Națională din Franța a respins ambele moțiuni de cenzură privind reforma pensiilor

Camera inferioară a Parlamentului Franței, a respins, luni seară, cele două moțiuni de cenzură împotriva planului reformei pensiilor, admițând practic adoptarea prin procedura asumării răspunderii guvernamentale.

adunarea nationala franta
Adunarea Națională respinge prima moțiune de cenzură privind reforma pensiilor în Franța Sursa foto: Twitter FRANCE 24
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2023   •   21:03

Prima moțiune a întrunit votul a 278 de deputați, cu nouă sub majoritatea de 287 necesară demiterii guvernului.

Camera inferioară a Parlamentului Franţei a respins, apoi, şi a doua moţiune de cenzură împotriva planului reformei pensiilor.

A doua moţiune de cenzură, depusă de formaţiunea de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională (RN), a primit doar 94 de voturi pentru în Adunarea Naţională, cu mult sub majoritatea de 287 de voturi, conform cotidianului Le Monde.

Guvernul francez a supraviețuit, luni, la două voturi de cenzură depuse de parlamentarii opoziției, supărați că președintele Emmanuel Macron a folosit o putere constituțională specială pentru a forța o reformă nepopulară a pensiilor fără un vot parlamentar. 

Reformele pensiilor sunt acum adoptate conform legii franceze, dar parlamentarii din opoziție au promis că își vor continua lupta împotriva noii legi controversate.

Citește și: Parisul, cuprins de haos: protestatari furioși au ieșit de dimineață în stradă, au aprins fumigene și au blocat circulația

×
Subiecte în articol: Franta reforma pensiilor
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close