Antena 3 CNN Externe Adomniţiei a dus limba română în şcolile din Spania

Adomniţiei a dus limba română în şcolile din Spania

Adomniţiei a dus limba română în şcolile din Spania
13 Noi 2007   •   09:39

Copiii românilor din Madrid vor putea studia la şcoală limba natală. Cursurile de limba română au fost inaugurate luni, la trei şcoli din capitala Spaniei. La inaugurare a participat şi ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, aflat în vizită la Madrid. Ministrul Educaţiei a vorbit în limba spaniolă elevilor clasei de limba română de la şcoala Juan de Asturia din Madrid. În sală, alături de copii, au fost şi părinţii. La finalul ceremoniei, fiecare elev a primit un atlas.

Proiectul pilot al cursului de cultură şi civilizaţie românească este finanţat de statul român, care asigură manualele şi deleagă profesorii, iar Ministerul spaniol al Educaţiei pune la dispoziţie programa şcolară şi baza didactică.

„În orice oraş din Spania în care vom avea cel puţin 24 de copii adunaţi într-o singură şcoală, adică două grupe de câte 12 copii, Ministerul Educaţiei va trimite un profesor de limba, cultura şi civilizaţie română”, a declarat Adomniţiei. Se estimează că anul viitor vor fi înfiinţate 20 de clase de limbă română în Spania.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close