Antena 3 CNN Externe Adolescenta dispărută în Oceanul Indian a fost găsită la bordul velierului său

Adolescenta dispărută în Oceanul Indian a fost găsită la bordul velierului său

Adolescenta dispărută în Oceanul Indian a fost găsită la bordul velierului său
11 Iun 2010   •   09:31

Adolescenta americană în vârstă de 16 ani care face singură un tur în jurul lumii într-o ambarcaţiune a fost găsită teafără la bordul velierului său, după ce fusese dată dispărută. Anunţul a fost făcut de tatăl fetei în cadul unui interviu citat de  AFP.
"Se simte bine, velierul ei pluteşte şi ea se află la bord", a precizat, Laurence Sunderland, pentru postul public australian de televiziune ABC. "Este o veste mininată", a adăugat el.
Operaţiunile de salvare pe cale aeriană şi maritimă au fost demarate joi, după ce tânăra a declanşat balizele de semnalizare în Oceanul Indian.
Potrivit unui mesaj postat de familia tinerei pe blogul navigatoarei, "Abby a dispus de tot echipamentul necesar pentru a depăşi o situaţie de criză precum aceasta".
Autorităţile maritime americane au criticat în repetate rânduri periplul tinerei în jurul lumii, considerând că itinerariul fetei era foarte riscant.
Iniţiativa tinerei Abby Sunderland, de a naviga în jurul lumii la o vârstă atât de fragedă, nu este singulară. Fratele tinerei americane, Zac Sunderland, a efectuat şi el un tur în jurul lumii pe mare, în urmă cu un an, când avea 16 ani.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close