Antena 3 CNN Externe Adjunctul ministrului de Interne bolivian, ucis în bătaie de mineri

Adjunctul ministrului de Interne bolivian, ucis în bătaie de mineri

mina carbune.jpg
26 Aug 2016   •   08:39

Adjunctul ministrului de interne din Bolivia a fost ucis în bătaie în timpul protestelor minerilor, au anunţat joi oficiali bolivieni, informează vineri agenţiile de presă DPA şi Reuters.

Ministrul de interne al Boliviei, Carlos Romero, a confirmat că Rodolfo Illanes a fost ucis în timpul protestelor minerilor în estul acestei ţări. În cadrul unei conferinţe susţinute noaptea târziu în La Paz, Romero a vorbit despre un asasinat "laş şi brutal". 

Romero a confirmat relatările unor martori care au afirmat că bărbatul în vârstă de 55 de ani a fost ucis în bătaie în timpul ciocnirilor dintre poliţie şi mineri, în oraşul Panduro, la 165 de kilometri sud-est de La Paz. 

Ministrul de interne bolivian a precizat că Illanes a fost răpit de mineri după ce a încercat să iniţieze negocieri cu aceştia. Guvernul încearcă să recupereze trupul neînsufleţit al acestuia, a subliniat Romero. 

La rândul său, ministrul apărării al Boliviei, Reymi Ferreira, s-a arătat copleşit de emoţie atunci când a descris cum Illanes, numit în funcţie în martie, a fost "bătut şi torturat până a murit". "Această crimă nu va rămâne nepedepsită. Autorităţile investighează", a spus Ferreira. 

În jur de 100 de mineri au fost arestaţi după protestele de joi. Trei mineri şi-au pierdut viaţa în violenţe în cele câteva zile de proteste împotriva unei controversate legi din domeniul mineritului.

Sursă: Agerpres
×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close