Antena 3 CNN Externe Acuzaţii extrem de grave la adresa Chinei. Organele interne a mii de deţinuţi au fost prelevate, când aceştia erau încă în viaţă

Acuzaţii extrem de grave la adresa Chinei. Organele interne a mii de deţinuţi au fost prelevate, când aceştia erau încă în viaţă

falun gong.jpg
03 Oct 2015   •   15:37

Documentarul “Greu de crezut” lansează o serie de acuzaţii extrem de grave la adresa Chinei, privind încălcari ale drepturilor omului, scrie Daily Mail.

Potrivit filmului, organele interne ale zeci de mii de prizonieri au fost prelevate şi vândute, în acest sens existând mărturii ale unor medici şi martori oculari. Rinichi, ficat sau cornee sunt câteva dintre organele care erau la mare căutare. Mai mult, acestea erau prelevate cât timp subiecţii erau în viaţă.

Faptele s-au produs la ordinul directorilor de închisori, sau ale altor figuri importante, iar apoi organele au fost vândute prin intermediul spitalelor.

Toţi erau membri ai sectei Falun Gong, împotriva căreia autorităţile au luat măsuri începând cu 1999. Zeci de mii de adepţi au fost arestaţi, mulţi dintre ei murind în închisori.

Secta este şi astăzi interzisă, iar dovezile prezentate nu au determinat lansarea unei anchete.

×
Subiecte în articol: China
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close