Antena 3 CNN Externe Acuzarea lui Vişinescu, ecouri în presa străină. "România a ezitat să îşi confrunte trecutul"

Acuzarea lui Vişinescu, ecouri în presa străină. "România a ezitat să îşi confrunte trecutul"

Acuzarea lui Vişinescu, ecouri în presa străină. "România a ezitat să îşi confrunte trecutul"
de O.P.    |    04 Sep 2013   •   06:03

Acuzarea fostului comandant de la Penitenciarul Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, pentru genocid a fost relatată în presa din întreaga lume.

Jurnaliştii de peste ocean, de la New York Times, au notat că "acuzaţiile împotriva domnului Vişinescu fac parte din eforturile României de a se îndepărta de trecutul său comunist prin aducerea în faţa justiţiei a foştilor comandanţi", care i-au torturat pe prizonierii politici sub regimul ceauşist.

Şi colegii lor, de la Fox News, au apreciat că "o cincime din prizonierii politici au murit din cauza condiţiilor dure din penitenciare" şi au amintit că "ultimul român acuzat de genocid a fost fostul lider, Nicolae Ceauşescu, care a fost judecat şi executat în 1989".

"Foarte puţini dintre liderii comunişti au fost judecaţi în România", punctează şi jurnaliştii britanici de la "The Telegraph".

"România a răsturnat regimul comunist în urma unei revoluţii sângeroase", au concluzionat cei de la Reuters, care au adăugat că ţara noastră "trebuie să îl pedepsească pe comandantul din era comunistă," deşi până acum "România a ezitat să îşi confrunte trecutul".

×
Subiecte în articol: Alexandru Visinescu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close