Antena 3 CNN Externe Acropola din Atena introduce un sistem de vizite private. Cât de mult costă o intrare fără aglomerație

Acropola din Atena introduce un sistem de vizite private. Cât de mult costă o intrare fără aglomerație

acropola din atena getty
Vizitele private sunt disponibile pentru grupuri de maxim cinci persoane | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    02 Iul 2024   •   19:10

Acropola din Atena, unul dintre cele mai vizitate monumente antice din lume, a introdus un sistem de vizite private pentru suma de 5.000 de euro, disponibile în afara programului oficial de vizitare, a anunțat marți site-ul de bilete online al acestui important obiectiv din patrimoniul Greciei, conform AFP.

Vizitele private, care pot fi rezervate pentru grupuri de maximum cinci persoane și au stârnit controverse la anunțul inițial, încep la ora locală 07:00 (04:00 GMT) sau pot avea loc seara, după ora locală 20:00 (17:00 GMT).

„Acest serviciu exclusiv este disponibil doar pentru patru grupuri de cel mult cinci persoane şi poate include un ghid personal" dacă vizitatorii doresc acest lucru, precizează site-ul Hellenic Heritage, care prezintă tururile sub denumirea „The Acropolis Experience".

Potrivit presei din Grecia, prima vizită privată a avut loc sâmbăta trecută după închiderea oficială a sitului, fiind realizată de un cuplu rus însoțit de un ghid personal.

Marți, pe site-ul acestui obiectiv din patrimoniul elen, era încă posibilă rezervarea unei vizite private, fără ghid, începând cu data de 12 iulie.

Aceste vizite private vor avea loc marți, vineri și sâmbătă, permițând vizitatorilor să evite aglomerația de turiști care urcă zilnic pe „Stânca sacră" din centrul istoric al Atenei.

Anunțate anul trecut, tururile private ale Parthenonului și ale celorlalte comori ale Acropolei trebuiau să fie lansate inițial la 1 aprilie, dar Ministerul elen al Culturii a amânat lansarea acestora.

Sindicatul paznicilor din siturile arheologice din Grecia și-a exprimat opoziția față de „felul în care sunt organizate aceste vizite private, care se desfăşoară fără participarea sa", a declarat președinta sindicatului, Georgia Kondyli.

„Nu am avut nicio informaţie despre organizare acestor tururi", a adăugat ea.

Acropola din Atena, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO și construită în secolul al V-lea î.Hr., înregistrează o creștere constantă a numărului de vizitatori, în mare parte datorită turiștilor de pe navele de croazieră.

Anul trecut, situl a atins un număr record de vizitatori, aproape 4 milioane, înregistrând o creștere de peste 31% față de anul precedent. Această afluență a determinat Organizația Națională pentru Resurse Arheologice (ODAP) să implementeze intervale orare pentru vizitare, în scopul de a gestiona mai bine fluxul de turiști.

Acropola din Atena este deschisă zilnic între orele locale 08:00 și 20:00 (05:00 - 17:00 GMT). Biletul standard de intrare costă 20 de euro, iar cel combinat, care oferă acces și la alte situri antice, costă 30 de euro.

×
Subiecte în articol: Acropola din Atena Grecia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
DNSC: „Amenințare cibernetică pentru utilizatorii Android”
x close