Antena 3 CNN Externe Zile de foc în Grecia. Acropola din Atena, închisă vizitatorilor din cauza caniculei

Zile de foc în Grecia. Acropola din Atena, închisă vizitatorilor din cauza caniculei

Acropola din Atena
Acropola din Atena. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iul 2024   •   21:09

Autoritățile din Grecia au interzis accesul turiștilor în Acropole pentru cinci ore, miercuri, din cauza valului de caniculă, scrie CNN.

Acropole a fost închis la ora 12:00 timp de cinci ore pentru a ține vizitatorii departe de căldură.

Măsura îi pune în dificultate pe turiști, fiind a doua oară în puţin peste o lună când se întâmplă asta. Acum, turiştii sunt nevoiți să stea la coadă de la primele ore ale zilei.

„Am făcut-o și am ieșit repede, iar acum ne îndreptăm către locuri cu aer condiționat și ceva mai multă băutură și ne vom bucura de zi”, a declarat Toby Dunlap, care venit din Pennsylvania pentru a vizita obiectivul turistic. „Dar este cald acolo sus, chiar este. Dacă nu vii pregătit, o să transpiri”.

Valul de căldură vine din Africa, și, potrivit meteorologilor, va continua până duminică. Se așteaptă ca temperaturile să atingă un maxim de 43 de grade Celsius.

Problemele cauzate de temperaturile ridicate nu sunt limitate doar la Grecia.

Autorităţile au adăugat Palermo, Sicilia, pe lista celor 13 orașe italiene cu o avertizare de căldură severă. Persoanele în vârstă din orașul Verona au fost sfătuite să rămână în casă, în timp ce aspersoarele au fost instalate pentru a răcori trecătorii.

Citeşte şi: Canicula ne afectează somnul. Efectele expunerii de lungă durată la temperaturi extreme. Ce recomandă specialiștii

Temperaturile extreme au ajuns să facă probleme și la Roma. Reprezentanții grădinii zoologice din capitala Italiei vor să ofere gheață animalelor la finalul săptămânii, atunci când temperaturile vor ajunge la 38 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: Grecia Acropole Acropola din Atena turisti
Cele mai noi știri
Parteneri
x close