Antena 3 CNN Externe Accesul la Facebook, blocat de autorităţile din Tadjikistan: E un focar de calomnii

Accesul la Facebook, blocat de autorităţile din Tadjikistan: E un focar de calomnii

Accesul la Facebook, blocat de autorităţile din Tadjikistan: E un focar de calomnii
Foto: AP/Agerpres
de S.T.    |    29 Noi 2012   •   09:17

Autorităţle din Tadjikistan au blocat accesul la Facebook, dupa ce pe reţeaua de socializare au fost postate critici la adresa conducătorilor ţării.

Conform celor spuse de şeful serviciului de comunicaţii tadjic, Beg Zukhurov, anumiţi utilizatori Facebook au aruncat cu "noroi şi calomnii", prin mesajele lor, asupra unor înalţi oficiali guvernamentali.

Zukhurov a menţionat că nici Emomali Rakhmon, preşedintele ţării aflat în funcţie din 1992, nu a scăpat de defăimare.

"Este clar că aceşti oameni sunt foarte bine plătiţi pentru ce fac. Am primit foarte multe sesizări din partea cetăţenilor indignaţi, solicitând ca acest focar de calomnii să fie blocat", a declarat, miercuri, Beg Zukhurov, citat de Ria Novosti.

Luni, cei trei furnizori de Internet plus cele trei companii de telefonie mobilă din ţară au blocat accesul la Facebook. Reţeaua socială are 41.000 de utilizatori tadjici, printre care se află serviciul de presă al preşedinţiei, ministerul de externe, primăria capitalei şi alte oficialităţi de rang înalt.

În luna martie a acestui an, autorităţile din Tadjikistan au mai blocat încă o dată accesul la Facebook, dar după câteva zile au revenit asupra deciziei.

×
Subiecte în articol: Facebook
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close