Antena 3 CNN Externe Academician rus: Vladimir Putin va restabili imperiul sovietic

Academician rus: Vladimir Putin va restabili imperiul sovietic

Academician rus: Vladimir Putin va restabili imperiul sovietic
02 Apr 2009   •   08:07

Un academician de la Kremlin prezice că actuala criza economică globală va pava drumul pentru Vladimir Putin în fruntea unui imperiu sovietic reconstruit, care se va întinde din Europa centrală până la graniţa canadiană în doar patru ani.
Igor Panarin, decanul academiei diplomatice a ministerului de Externe, aprecia într-un interviu pentru Izvestia că se va naşte o puternică Alianţă Euroasiană, condusă de premierul rus, cu o singură monedă şi un parlament la Sankt Petersburg.
Întrebat dacă vede renaşterea Uniunii Sovietice, Panarin a replicat că ?nu doar Uniunea Sovietică, ci imperiul rus."
Profesorul este privit cu respect în Rusia şi este un vizitator frecvent al Kremlinului, pentru care a scris rapoarte de strategie.
În 2006, el a prezis o imigraţie în masă, declin economic şi degradare morală ce vor declanşa un război civil în SUA în 2010, afirmaţie pe care încă o susţine.
Conflictul va fi atât de puternic încât, crede el, SUA se va dezintegra, iar Alaska va reveni sub controlul Rusiei, California va deveni colonie chineză, Texas va ajunge la Mexic, iar coasta de Est va căuta protecţia UE.
În ultima sa predicţie, profesorul arăta cum va profita Rusia de criza economică şi prăbuşirea SUA, pentru a redeveni un mare imperiu, sub conducerea lui Putin.
Procesul de extindere a început în august anul trecut, când Rusia a invadat Georgia. Cu o victorie în cinci zile, Putin a convins Occidentul să se supună, iar liderii mondiali caută acum reconcilierea cu Rusia.
El mai consideră că în timpul mandatului de preşedinte, Putin a pavat drumul pentru crearea imperiului, prin crearea de alianţe strategice cu fostele state sovietice şi China, scrie The Telegraph.
Drept urmare, noul imperiu rus va fi reclădit pe Uniunea Sovietică, minus statele baltice, dar cu Alaska. Vestea este bună pentru europeni, cu UE alăturându-se Chinei şi Rusiei pentru Alianţa Euroasiană, ca parte a unui triumvirat al dominaţiei globale. Cu toate aceasta, Europa de Este va cădea din nou sub sfera de influenţă a Rusiei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA Kremlin
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close