Antena 3 CNN Externe Abuzuri comise de preoţi asupra copiilor, ascunse de Biserica Catolică irlandeză

Abuzuri comise de preoţi asupra copiilor, ascunse de Biserica Catolică irlandeză

Abuzuri comise de preoţi asupra copiilor, ascunse de Biserica Catolică irlandeză
27 Noi 2009   •   13:11

Biserica Catolică din Irlanda a ascuns timp de zeci de ani abuzurile comise de preoţi asupra copiilor. Aceasta este concluzia unui raport făcut public la Dublin. Documentul face referire la atitudinea clericilor din arhiepiscopia Dublinului în perioada 1975-2004.

Patru arhiepiscopi sunt acuzaţi că nu au raportat autorităţilor abuzurile sexuale comise de clerici. Mai mult, aceştia au ascuns faptele preoţilor pentru a evita izbucnirea unui scandal. În raport se arată că arhidioceza a avut ?o grijă excesivă pentru secretizarea faptelor şi evitarea scandalului?, dar ?preocuparea pentru starea copiilor abuzaţi a fost scăzută sau inexistentă?

Documentul a fost prezentat la numai şase luni de la un alt raport care a dezvăluit zeci de ani de abuzuri sexuale în instituţiile pentru copii administrate de Biserica Catolică.

Cardinalul Sean Brady, liderul Bisericii Catolice irlandeze, s-a declarat profund îndurerat şi mâhnit la aflarea informaţiilor şi a cerut public scuze pentru modul în care Biserica a muşamalizat abuzurişe-

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Biserica Catolica
Cele mai noi știri
Parteneri
x close