Antena 3 CNN Externe Abbas: Obama a afectat negocierile din Orientul Mijlociu prin renunţarea la cererea pentru oprirea colonizării

Abbas: Obama a afectat negocierile din Orientul Mijlociu prin renunţarea la cererea pentru oprirea colonizării

Abbas: Obama a afectat negocierile din Orientul Mijlociu prin renunţarea la cererea pentru oprirea colonizării
08 Feb 2010   •   11:39

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas l-a acuzat pe liderul american Barack Obama că a întârziat reluarea negocierilor de pace din Orientul Mijlociu din cauza faptul că nu a fost ferm în cererea sa pentru îngheţarea completă a coloniilor din Cisiordania.
În cadrul unui interviu pentru Der Spiegel, Abbas declara că el nu îşi va modifica propria poziţie asupra acestui aspect. El a adăugat că palestinienii se aşteptau ca Obama să convingă Israel să anunţe o îngheţare totală, acuzând americanii că şi-au schimbat poziţia.
Oficialul palestinian a precizat că optimismul pe care l-a simţit la după alegerea lui Obama a scăzut şi nu mai este mulţumit de performanţa preşedintelui american.

Abbas a mai făcut declaraţii similare în ultimele luni, atât cu privire la dezamăgirea sa legată de Obama, cât şi privind cererea sa pentru o îngheţare completă a coloniilor ca şi condiţie pentru reluarea procesului de pace.
Trimisul pecial al lui Obama pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell, a pus vina pe stagnarea discuţiilor pe seama lui Abbas, conform presei israeliene.

Mitchell crede că palestinienii nu sunt entuziasmaţi de discuţii deoarece inacţiunea este mai sigură de revenirea la dialog, când rezultatul este atât de nesigur, apreciau analiştii de la publicaţia A-Sharq-al-Awsat din Londra.

Mitchell a cerut Europei să pună presiune pe Abbas pentru reluarea dialogului cu Israel. Premierul israelian a promis în decembrie un îngheţ parţial de 10 luni, dar palestinienii au considerat că nu este de ajuns.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negocieri de pace Mahmoud Abbas
Cele mai noi știri
Parteneri
x close