Poliţia britanicăşi Agenţia de Securitate Sanitară au efectuat descinderi la un abator din Anglia şi o fabrică de procesare din Ţara Galilor. Acestea livrau, pentru hamburgeri şi kebab, carne tocată de vită, din care, potrivit analizelor, o parte provenea, de fapt, de la cai. De la izbucnirea scandalului, este pentru prima dată când sunt implicaţi producători britanici.
Jurnaliştiide la Sky News au publicat un articol care exonerează abatoarele româneşti de orice vină în scandalul cărnii de cal. Aceştia au publicat un document care demonstrează că abatoarele româneşti au respectat legea şi au etichetat corespunzător carnea.
Carnea de cal nu este deloc toxică iar în unele ţări este chiar considerată o delicatesă. Dar, prin tradiţie, britanicii sunt îngroziţi doar la gândul că ar putea mânca aşa ceva.
Directorul uneia din cele două fabrici britanice a mai fost anchetat, acum zece ani, pentru vânzarea de carne improprie pentru consum.
Tot ieri, o reţea de magazine din Marea Britanie a retras de la vânzare un sortiment de chiftele congelate de vită, deoarece analizele au dovedit că ele conţineau carne de... porc.
Miniştrii Agriculturii din mai multe ţări europene, printre care şi cel român, se reunesc astăzi pentru a discuta despre scandalul cărnii de cal.