Antena 3 CNN Externe A vrut să facă profit, dar a luat o ŢEAPĂ de 700.000 de euro. Vezi cum se face ŞMENUL la ruşi

A vrut să facă profit, dar a luat o ŢEAPĂ de 700.000 de euro. Vezi cum se face ŞMENUL la ruşi

A vrut să facă profit, dar a luat o ŢEAPĂ de 700.000 de euro. Vezi cum se face ŞMENUL la ruşi
15 Ian 2013   •   13:40

Un domn respectabil din Rusia a căzut victima şarlatanilor după ce a încercat să facă un schimb valutar, la o casă de exchange, din Moscova.

Bărbatul a scos din conturile sale bancare 700.000 de euro. Fiind puţin zgârcit, el s-a gândit că ar fi o afacere bună dacă ar converti banii în ruble, la o casă de schimb, cu un curs favorabil unui profit frumuşel. El a căutat pe internet şi a găsit cursul cel mai bun la un birou exchange, situat pe Strada Novopodmoskovny, în apropiere de staţia de metrou Voikovskaya, din Moscova.

Fără ezitare, rusul i-a înmânat casierei suma de bani, iar aceasta l-a rugat să aştepte, să verifice autenticitatea hârtiilor, în biroul din spate.
"După o vreme, victima a devenit suspicioasă şi a sunat la poliţie. Când ofiţerii au ajuns la locul faptei, au constatat că biroul era gol, iar femeia dispăruse cu tot cu bani", au declarat anchetatorii, preluaţi de Interfax.

Conform ratei de schimb valutar, de luni, dintre euro şi rublă, nefericitul bărbat a pierdut peste 28 de milioane de ruble. Numele acestuia nu a fost dat publicităţii.

Şmenul ar fi cel mai mare comis în Rusia, în ultimii ani. Într-un incident similar, care a avut loc în decembrie, un director al unei companii, a pierdut 600.000 de euro. Acesta a fost sedus de cursul foarte bun de schimb şi a fost înşelat în aceeaşi manieră. Casiera, o femeie deosebit de frumoasă, s-a dus să verifice banii...şi dusă a fost.

Surse din poliţie au declarat că ancheta acestor cazuri este în curs de desfăşurare, dar pentru moment nu s-a stabilit un cerc de suspecţi. Principalii vinovaţi, susţin investigatorii, sunt victimele, care au dat dovadă de naivitate.

×
Subiecte în articol: Moscova
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close