Antena 3 CNN Externe A treia zi de proteste anti-Sarkozy

A treia zi de proteste anti-Sarkozy

A treia zi de proteste anti-Sarkozy
09 Mai 2007   •   08:32

Franţa. Sarkozy provoacă a treia zi de proteste Forţele de ordine au arestat zeci de persoane A treia zi de proteste în Franţa. Noi manifestaţii împotriva preşedintelui ales, Nicolas Sarkozy au avut loc ieri pe străzile mai multor oraşe franceze. Câţiva poliţişti au fost răniţi şi zeci de tineri arestaţi, în timpul incidentelor violente. Sute de persoane s-au adunat din nou în Piaţa Bastiliei din Paris, pentru a protesta la adresa alegerii lui Sarkozy în fruntea statului francez. În pofida faptului că seara a fost mult mai liniştită, poliţia a efectuat câteva zeci de arestări.

Forţele de ordine au împânzit regiunea marcată, duminică şi luni, de ciocniri violente între tinerii protestatari şi forţele de ordine. 730 de maşini au fost incendiate, în ultimele trei seri, în timp ce peste 600 de persoane au fost arestate, iar alte câteva zeci au fost rănite.

În acelaşi timp, Nicolas Sarkozy, care îşi va prelua funcţia la 16 mai, şi-a petrecut noaptea de luni pe un iaht luxos într-un golf al Maltei. Fotografii aflaţi pe urmele sale au reuşit să îl surprindă pe Sarkozy la cârma iahtului, ieri dimineaţă. Sarkozy a sosit în Malta într-o vizită neanunţată, luni la prânz, şi a urcat repede pe iaht. Ambarcatiunea a făcut la prânz o croaziera în zona coastei sudice a Maltei, iar noaptea a ancorat în Golful Delimara. Consilierii lui au declarat că noul preşedinte şi-a luat o scurtă vacanţă petnru a se gândi la formarea noului guvern.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close