Antena 3 CNN Externe A treia cea mai mare democrație din lume are un nou președinte și un nou Guvern, cu 48 de ministere

A treia cea mai mare democrație din lume are un nou președinte și un nou Guvern, cu 48 de ministere

profimedia-0924229204
Indonezia are un nou guvern cu 48 de ministere şi peste 100 de miniştri şi viceminiştri. Foto: Profimedia Images
de Ioana Coman    |    21 Oct 2024   •   11:50

Noul preşedinte al Indoneziei, Prabowo Subianto, care a depus jurământul duminică şi a preluat mandatul de la predecesorul său, Joko Widodo, a numit luni noul guvern, format din peste 100 de miniştri şi adjuncţi în 48 de ministere, informează Reuters, preluată de Agerpres.

În noul cabinet şi-au păstrat funcţiile Sri Mulyani Indrawati la ministerul de finanţe şi Bahlil Lahadalia la cel al energiei.

Şefa finanţelor, Sri Mulyani, va conduce principalele programe anunţate de Prabowo, printre care mese gratuite pentru 20 de milioane de copii, cu o cheltuială bugetară de 71.000 de miliarde de rupii (circa 4,6 miliarde de dolari) în primul an, cu menţinerea deficitului bugetar legal de 3% din produsul intern brut. Fostă directoare a Băncii Mondiale, Sri Mulyani este apreciată pentru reforma sistemului fiscal în mandatele a doi preşedinţi care l-au precedat pe Prabowo.

Un alt portofoliu cheie la care şeful statului l-a păstrat pe titular este cel al economiei, Airlangga Hartatto; Erick Thohir rămâne de asemenea ministru pentru companiile de stat.

Menţinerea unor miniştri este un indiciu că Prabowo intenţionează să continue politicile lui Jokowi, în special în domeniul economic, apreciază analistul Burhanuddin Muhtadi, citat de Reuters. El a afirmat că noul preşedinte "nu vrea să îşi asume alte riscuri".

Fosta jurnalistă Meutya Hafid va conduce ministerul comunicaţiilor şi informaticii; ea a anunţat ca priorităţi protecţia datelor, securitatea online pentru copii şi accesibilitatea internetului pentru toţi indonezienii.

Noul ministru de externe este Sugiono, vicepreşedinte al comisiei parlamentare pentru politica externă. 

Fostul general indonezian Prabowo Subianto a depus duminică jurământul în calitate de preşedinte al Indoneziei, a treia cea mai mare democraţie din lume, pentru un mandat de 5 ani şi după ce a câştigat detaşat alegerile din februarie, la care a participat în tandem cu fiul cel mare al preşedintelui în exerciţiu în calitate de candidat la vicepreşedinţia ţării, informează EFE, preluată de Agerpres.

×
Subiecte în articol: indonezia Prabowo Subianto
Parteneri
x close