Antena 3 CNN Externe A murit Sheila Jackson Lee, o voce puternică democrată în Congresul SUA. Anunțul făcut de familie

A murit Sheila Jackson Lee, o voce puternică democrată în Congresul SUA. Anunțul făcut de familie

Sheila Jackson Lee sustine un discurs
A murit Sheila Jackson Lee. FOTO Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2024   •   16:57

Sheila Jackson Lee, o membră de culoare a Camerei Reprezentanţilor din SUA şi o voce puternică progresistă din Partidul Democrat, care a vorbit deschis despre drepturile afro-americanilor şi ale femeilor, a murit, a postat familia ei vineri seară pe X.

Jackson Lee, reprezentantă a statului Texas, a anunţat luna trecută că are cancer pancreatic şi urmează un tratament. Ea avea 74 de ani, potrivit presei americane.

"O susţinătoare aprigă a oamenilor, ea era cunoscută cu afecţiune pur şi simplu drept "membră a Congresului" de către alegătorii săi, ca recunoaştere a prezenţei sale aproape omniprezente şi a faptului că s-a pus în slujba oamenilor timp de mai bine de 30 de ani", a transmis familia ei într-un comunicat, scrie Agerpres.

De-a lungul întregii ei cariere, Sheila Jackson Lee a activat pentru promovarea legislaţiei menite să abordeze justiţia socială, inegalitatea economică şi preocupările de sănătate publică.

Jackson Lee a introdus o legislaţie în Camera Reprezentanţilor pentru a face din "Juneteenth" o sărbătoare federală care comemorează sfârşitul sclaviei americanilor de culoare.

Juneteenth marchează o zi din 1865, când un general unionist a informat un grup de oameni înrobiţi din Texas că au fost eliberaţi - la doi ani după ce preşedintele Abraham Lincoln a emis Proclamaţia de Emancipare şi după încheierea Războiului Civil.

Jackson Lee a fost o susţinătoare vocală a reformei poliţiei, în contextul blocajelor din Congres, după uciderea de către poliţie în 2020 a lui George Floyd, un bărbat de culoare a cărui moarte a stârnit proteste la nivel naţional. 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close