Antena 3 CNN Externe A murit Kim Dae-jung, fostul preşedinte al Coreei de Sud (VIDEO)

A murit Kim Dae-jung, fostul preşedinte al Coreei de Sud (VIDEO)

A murit Kim Dae-jung, fostul preşedinte al Coreei de Sud (VIDEO)
18 Aug 2009   •   09:39

Kim Dae-jung, fostul preşedinte al Coreei de Sud, a murit la vârsta de 83 de ani, potrivit unor cadre medicale citate de BBC News. Kim era tratat pentru pneumonie, însă a murit în urma unui atac de cord.

Fostul preşedinte a murit la ora 07:40 (ora României), a declarat un purtător de cuvânt al spitalului din Seoul în care era internat Kim. ?Inima lui a cedat. Am încercat să-l resuscităm, însă fără succes?, susţin sursele medicale.

Kim Dae-jung s-a născut în 1924, în insula Haui. A absolvit Facultatea de administrarea afacerilor din Seul. Fostul lider sud-coreean a fost un susţinător al democraţiei şi reuniunii dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Viaţa i-a fost pusă în pericol, de mai mult ori, în urma unor atentate criminale. În 1973, liderul coreean a fost răpit în Tokyo de un grup al serviciilor secrete sud-coreene.

În 1992, a fost numit profesor emerit la Universitatea din Moscova, iar un an mai târziu a devenit profesor emerit la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie.

În decembrie 1997, a fost ales preşedinte al Coreei de Sud. A fost prima oară când victoria prezidenţialelor i-a revenit unui candidat al opoziţiei.

În anul 2000, Kim Dae-jung a câştigat premiului Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de la restabili legătura cu Pyongyang-ul.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deces
Cele mai noi știri
Parteneri
x close