Antena 3 CNN Externe A murit celebrul interpret de jazz Esbjorn Svensson

A murit celebrul interpret de jazz Esbjorn Svensson

A murit celebrul interpret de jazz Esbjorn Svensson
16 Iun 2008   •   18:25

Pianistul, compozitorul şi interpretul suedez Esbjorn Svensson a murit sâmbătă, la vârsta de 44 de ani, în urma unui accident petrecut în timpul unor scufundări, lângă Stockholm, a anunţat luni agentul artistului, citat de BBC. Esbjorn Svensson a dispărut în timp ce făcea scufundări în Marea Baltică, fiind însoţit de mai multe persoane printre care şi un instructor.

A fost găsit pe fundul apei, grav rănit, însă nu a supravieţuit, cu toate că a fost transportat la spital cu elicopterul. O anchetă a poliţiei suedeze este în desfăşurare.

Esbjorn Svensson a fost unul dintre cei mai influenţi artişti ai jazz-ului din istoria recentă, iar trupa sa, Esbjörn Svensson Trio (E.S.T.), este considerată una dintre cele mai de succes formaţii de jazz din Europa şi nu numai.

Formaţia E.S.T. a devenit cunoscută după ce a reuşit să atragă o audienţă mai tânără la concertele de jazz şi în urma spectacolelor susţinute în locaţii în care se asculta de obicei rock. Muzica E.S.T. nu se rezuma doar la jazz, artiştii interpretând o gamă largă de genuri de la muzică clasică şi până la funk.

"Muzical, a fost lumina care a aprins lumea, pentru că trecea peste limite în tot ceea ce făcea", a declarat Burkhard Hopper, managerul trupei, pentru BBC. "Muzica lui a inspirat oamenii din toate colţurile lumii", a mai spus Hopper.

Esbjorn Svensson Trio - Beyond the Yashmack


Sursa foto: Allaboutjazz.com

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close