Antena 3 CNN Externe A murit cel mai înalt om de pe planetă. Avea 2,53 metri

A murit cel mai înalt om de pe planetă. Avea 2,53 metri

nuj.jpg
Foto: AP
de S.T.    |    26 Aug 2014   •   09:13

Cel mai înalt om de pe planetă, ucraineanul Leonid Stadnyk, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident cerebral, pe 24 august.

Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, măsura 253 cm înălţime şi cântărea 200 kg.

Până la vârsta de 12 ani, Leonid Stadnyk s-a dezvoltat ca un copil normal. Big Picture scrie că Leonid a început să crească în înălţime după operaţia unei tumori hipofizare pe creier.

Cartea Recordurilor l-a înscris ca fiind cel mai înalt om de pe Terra în anul 2007, doborând astfel recordul deţinut până atunci de Bao Xishun din China. Acesta a contestat înlocuirea sa demonstrând că înălţimea ucraineanului nu fusese verificată. Ca urmare, cei de la Guinness Book au insistat pe lângă Stadnyk să permită măsuarea înălţimii sale conform normelor, pentru a fi confirmată.

Stadnyk a ezitat să se lase verificat de specialişti, fiind jenat de situaţia lui, iar cei de la Guinness Book au fost nevoiţi să-l repună în drepturi în 2008 pe chinez.

În 2009, după alte măsurători, Leonid Stadnyk a refuzat din nou să se înscrie la control şi a fost înregistrat ca fiind cel mai înalt om din lume turcul Sultan Kesen, înalt de 251 cm, înălţime cu care a doborât şi recordul lui Bao Xishun.

Vezi AICI mai multe imagini.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close