Antena 3 CNN Externe A fost condamnat la moarte pentru uciderea fiicelor sale, deşi era nevinovat

A fost condamnat la moarte pentru uciderea fiicelor sale, deşi era nevinovat

A fost condamnat la moarte pentru uciderea fiicelor sale, deşi era nevinovat
04 Sep 2009   •   14:45

Caz şocant în SUA. Autorităţile au descoperit că un bărbat care a fost execuat în urmă cu cinci ani era nevinovat. Todd Willingham a fost executat prin injecţie letală, fiind acuzat că şi-a ucis cei trei copii. Bărbatul, în vârstă de 23 de ani la momentul tragediei, a fost acuzat că a provocat intenţionat incendiul în care au pierit cele trei fetiţe ale sale, arată New York Times.

Acesta este un caz extrem de rar în SUA. Nici o curte de judecată americană nu a recunoscut până acum că ar fi trimis la moarte un om nevinovat.

La un an de la execuţia bărbatului, autorităţile din statul Texas au creat Comisia Judiciară Ştiinţifică pentru a investiga mai multe presupuse erori ale sistemului judiciar. Membrii Comisiei au decis să se ocupe de cazul Willingham.

Potrivit raportului comisiei, incendiul care a dus la moartea celor trei fetiţe nu a fost provocat intenţionat.
Informaţiile cuprinse în noul raport contrazic total concluziile investigaţiei iniţiale. Atunci, procurorii au susţinut, pe baza unor informaţii subiective, că bărbatul a provocat incendiul în care i-au murit cele trei fiice.

Expertul în investigarea incendiilor Craig Beyler a fost desemnat să reexamineze probele cazului. Potrivit raportului întocmit de acesta, prima anchetă în cazul Willingham ?nu a îndeplinit standardele ştiinţifice?.

Expertul susţine că aşa-numitele probe din ancheta iniţială nu au fost decât nişte informaţii subiective. Craig Beyler a declarat că nu a găsit nici măcar o dovadă care să demonstreze că incendiul a fost provocat intenţionat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Texas executie
Cele mai noi știri
Parteneri
x close