”Asaltul sexual nu este cel mai rău lucru care mi s-a întamplat, dar cu sigurantă mi-a schimbat perceptia despre o relatie” marturisește supraviețuitoarea unui abuz sexual.
Odată cu miscarea #metoo, din ce in ce mai multe femei au dezvăluit povești îngrozitoare despre abuzurile prin care au trecut. O astfel de victimă, Sarah Doyle, editor la faimoasa publicație The Guardian, mărturisește că a fost abuzată sexual de un director de la Hollywood, iar odată cu celebrele acuzații impotriva lui Harvey Weinstein, a hotărât sa depună o plângere la poliția din Los Angeles împotriva abuzatorului ei.
Mai mult de atât, jurnalista s-a hotărât să ia parte la campaniile pentru siguranța femeilor: ”De când am raportat agresiunea, am devenit parte dintr-un grup de femei care au protestat împreună pe Twitter. Ne-am întâlnit de câteva ori, fie la conferințe, fie la întâlniri stabilite atât în Los Angeles cât și în alte părți ale țării, pentru a ne împlini misiunea de a face societatea un loc mai sigur pentru femei”.
Sarah Doyle mărturisește că acestă experiența nu o face o victimă, însă i-a schimbat percepția despre experiențele sexuale și ce înseamnă acestea pentru ea. Odată cu alăturarea mișcării #metoo, și după ce a divorțat de soțul ei acum trei ani, jurnalista mărturisește că vede lumea datingului ca pe o platformă poluantă, de unde nu are ce câștiga, mai ales ca femeie. În opinia ei, în Los Angeles, sex-ul este ieftin, și mult prea ușor de obținut, pierzându-și din valoare, așa că renuntă la experiențele sexuale și la căutarea unei relații, concentrându-se pe ceea ce contează cu adevărat, și anume relația cu sine. Aceasta marturiseste că: ”Spațiul care era ocupat de un iubit pană acum, este acum spațiul meu. Cand aud cântece de dragoste, mi le cânt mie.”
În final, jurnalista adaugă că dacă vreodata o să îi iasă dragostea în cale o va accepta, dar nu se va grăbi, și nu va lăsa de la ea.