Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA a publicat recent un studiu al bolilor provocate de alimente, realizat pe parcursul a 11 ani. Aproape jumătate dintre boli (46%) au fost provocate de fructe şi legume, relatează rodale.com.
Verdeţurile. Multe dintre bolile care apar în studiu au fost provocate de verdeţuri. Mai multe tulpini de E.coli s-au aflat în spatele îmbolnăvirilor.
Carnea de pasăre. Cele mai grave îmbolnăviri şi majoritatea deceselor au fost legate de bacteriile din acest tip de carne, Listeria sau Salmonella fiind cele mai periculoase.
Produsele lactate au provocat 14% dintre îmbolnăvirile analizate. Produse precum îngheţata sau brânza au stat, de-a lungul vremii, la baza unor boli grave. Pricipalul vinovat, bacteria „Listeria”, poate trăi vreme îndelungată pe echipamentele de procesare a mâncării, precum aparatele de feliere sau aparatele pentru îngheţată.