Antena 3 CNN Externe 8 state din UE sunt trimise în faţa Curţii Europene

8 state din UE sunt trimise în faţa Curţii Europene

8 state din UE sunt trimise în faţa Curţii Europene
08 Apr 2008   •   08:51

Bruxelles-ul trimite în fata Curţii Europene de Justiţie 8 state membre ale Uniunii Europene, care nu recunosc documentele care atestă calificarea profesională. Aceste documente au fost emise în România şi Bulgaria. Oficialii europeni spun că au luat această decizie pe motiv că cetăţenii celor două state sunt discriminaţi şi nu-şi pot găsi prea uşor un loc de muncă.

Până la 1 ianuarie 2007, doar patru state ale Uniunii Europene, Finlanda, Lituania, Olanda şi Slovenia îşi modificaseră legislaţia pentru recunoaşterea calificărilor profesionale emise de România şi Bulgaria. În toamna anului trecut, 22 de state se aflau încă pe lista neagră a Comisiei Europene. Prin urmare, Comisia a trimis scrisori de avertizare către oficialii statelor respective, pentru a-i grăbi să ia măsuri în domeniu. 8 state însă nu s-au conformat nici până acum. Austria, Cipru, Belgia, Franţa, Grecia, Irlanda, Luxemburg şi Spania au încălcat astfel legislaţia europeană şi au ajuns în prezent în ultima etapă a procedurii de infringement.

Până în momentul în care Curtea europeană de Justiţie va da un verdict în acest caz, românii şi bulgarii care vor să lucreze în cele 8 state vor întâmpina în continuare probleme. Pentru că în aceste ţări nu le sunt recunoscute nici acum calificările profesionale, cei care doresc să ocupe un post ori să îşi continue studiile, întâmpină dificultăţi birocratice sau chiar sunt respinşi.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close