Antena 3 CNN Externe 8 indieni au fost bătuţi brutal de un grup de germani

8 indieni au fost bătuţi brutal de un grup de germani

8 indieni au fost bătuţi brutal de un grup de germani
21 Aug 2007   •   07:51

Violenţa naţionalistă a izbucnit din nou în fosta Germanie de Est. Opt indieni stabiliţi într-un orăşel de lângă Leipzig au fost bătuţi de un grup de tineri germani. Doi poliţişti şi patru agresori au fost de asemenea răniţi. Autorităţile nu sunt încă sigure că atacul a fost declanşat de militanţi ai extremei drepte. Tulburările s-au produs la un festival local. În urma unui incident de la o discotecă, mulţimea a început să scandeze insulte la adresa străinilor.


Câteva zeci de tineri s-au năpustit asupra indienilor. Aceştia s-au refugiat în restaurantul unui conaţional, dar bătăuşii cei mai înverşunaţi i-au atacat şi acolo. A fost nevoie de intervenţia a 70 de poliţişti pentru restabilirea ordinii. Primarul nu înţelege cum de s-a putut întâmpla aşa ceva în oraşul lui.


Unul dintre indieni este încă în spital. Ceilalţi sunt convinşi că, dacă nu intervenea poliţia, ar fi fost omorâţi în bătaie.

Autorităţile aveau indicii că extremiştii plănuiau un atac la festival. Poliţia crede totuşi că a fost vorba despre un "conflict spontan". Doi suspecţi au fost arestaţi pentru câteva ore. De la reunificarea Germaniei, străinii, mai ales cei de culoare, au fost ţinta mai multor atacuri în partea de Est a ţării, unde şomajul şi sărăcia au stimulat pornirile xenofobe. Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close