Antena 3 CNN Externe 77 de persoane suspectate de trafic de imigranți au fost arestate în Spania

77 de persoane suspectate de trafic de imigranți au fost arestate în Spania

imigranti
Imigranții ofereau sume uriașe pentru a ajunge le destinație (foto cu caracter ilustrativ) / sursă foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    08 Aug 2024   •   23:03

Aproximativ 80 de persoane au fost arestate în Spania, fiind suspectate că transportau ilegal imigranți din India, Pakistan şi Bolivia către Europa şi America de Nord. 

Anchetatorii au descoperit că o vastă rețea de traficanți cerea între 8.000 și 10.000 de euro pentru ca o persoană să treacă ilegal frontiera.

Rețeaua avea două rute deosebit de lungi și sofisticate, prin care aducea imigranți pakistanezi și indieni în Statele Unite sau Canada, și imigranți bolivieni în Spania, potrivit news.ro.

Cei din Pakistan și India erau transportați inițial cu avionul în Bahrain, apoi în Egipt și, în final, în Libia.

Acolo, peste 130 dintre aceștia s-au urcat în bărci improvizate pentru a traversa marea până pe insula italiană Lampedusa, într-o călătorie ce dura aproximativ 30 de ore, fără acces la hrană sau apă.

După ce ajungeau în Italia, aceștia erau găzduiți la Torino, înainte de a fi îmbarcați într-un avion spre Zaragoza sau Barcelona, în Spania.

Odată ajunși în Spania, organizația le furniza documente necesare pentru a continua călătoria spre diverse orașe din Mexic. În cele din urmă, rețelele de trafic care operau la granița americană îi preluau și îi transportau în Statele Unite.

Procurorii au efectuat descinderi la zece locații, inclusiv locuințe și agenții de turism, unde au fost confiscate 500.000 de euro.

În total, 77 de persoane de diferite naţionalităţi (spaniolă, italiană, libiană, boliviană şi mexicană) au fost arestate în mai multe oraşe spaniole, în urma unei lungi anchete care a început în 2022.

De asemenea, șase lideri ai organizaţiei au fost încarceraţi.

La operațiunea complexă au luat parte peste 200 de agenți de poliție.
 
Nu doar poliția spaniolă a fost implicată în aceste anchete, ci și Europol şi agenţia de securitate americană Homeland Security Investigations.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close