Antena 3 CNN Externe 75 de morţi într-un atentat la Bagdad

75 de morţi într-un atentat la Bagdad

75 de morţi într-un atentat la Bagdad
19 Iun 2007   •   17:50

Carnagiu la Bagdad! Un atentat cu camion-capcană a făcut cel puţin 75 de morţi şi 130 de răniţi, în apropierea unei moschei şiite. Atentatul, cel mai grav din ultimele luni, survine pe fondul unei operaţiuni de anvergură împotriva reţelei Al-Qaida, în care sunt agrenaţi circa 10.000 de soldaţi americani şi irakieni. Vehicolul, încărcat cu explozibil, a fost plasat într-o parcare. Explozia a avut loc în jurul prânzului, când parcarea era deosebit de aglomerată, semn că autorii carnagiului au urmărit să facă multe victime printre civili.

Deflagraţia, extrem de puternică, s-a produs în imediata apropiere a moscheei Al-Khallani, din cartierul şiit Sinak. Suflul exploziei a avariat clădirile din jur, iar incendiul care a urmat a provocat un nor uriaş de fum, vizibil de la mare distanţă. Atacul a fost urmat de schimburi de focuri, de provenienţă necunoscută. A fost cel mai grav atentat produs în Irak din luna aprilie, când 140 de oameni au murit într-un atac cu bombă produs într-o piaţă aglomerată.

Armata americană a lansat marţi o ofensivă majoră împotriva reţelei teroriste Al-Qaida, la nord de capitalacapitala irakiană Bagdad. În această operaţiune sunt implicaţi circa 10.000 de militari. Ofensiva, desfăşurată cu elicoptere de asalt şi trupe de uscat, vizează eliminarea militanţilor Al-Qaida, care operează în Baaquba şi în zonele învecinate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close